Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü:  Tavuk Sote- Mısırlı Pilav Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
Soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
Suyunu biraz çektikten sonra soğanları, ince kesilmiş sarımsağı ve sıvı yağını ekleyin.
1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

Tavuk Sote Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?


Sarımsakların yanmasını önlemek için daha sonradan eklemelisiniz.
Tavuk soteyi tavuk göğsünden yapabileceğiniz gibi tavuğun diğer bölümleri ile de yapabilirsiniz.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

 

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı konserve mısır tanesi
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pirinçleri bekletmek için;
  • Ilık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mısırlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?


Pirinci bir kaseye alalım, tuzlu ılık suda biraz ıslayalım. 15-20 dakika kadar nişastasından arınması için bekletelim.
Ardından pilav tenceremize tereyağı ve sıvı yağı alalım, tereyağının erimesini bekleyelim.

Tereyağı eriyince ısladığımız pirinci süzerek yıkayıp suyunu iyice sızdırınca içine atıp karıştırarak güzelce  kavuralım.
Ardından mısırı ilave edelim, karıştırarak kavurmaya devam edelim.

Sıcak su ile tuzu ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım. İki su bardağı pirince üç bardak yeterli olur. (Ama sizin kullanacağınız pirince göre değişir. Suyunu pirincinize göre ayarlayınız  Bazen dört de çekebiliyor).

 Pilavımız kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Pilavımız suyunu iyice çekince ocağın altını  kapatalım. Üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.

Plavımızı karıştıralım, sonra yemeklerimizin yanında servis edelim. Çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun!
Mısırlı pilav nasıl yapılır?

Püf noktaları;

Tarifte tavuk suyu kullanmanız pilavın lezzetini daha da artıracaktır.

Demlenmesi için beklettiğiniz pilavın kapağına kağıt havlu koymanız pilavın tane tane olmasını sağlar.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?