Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü:  kadınbudu köfte – ezogelin çorbası Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için:

500 gram yağsız dana kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

Un
3 yumurta
Sıvı yağ

Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencereye pirinçleri alarak, üzerini geçecek suyu ilave edip 10 dakika kadar haşlayalım. Tavaya aldığımız soğanları zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım. Kavurduğumuz soğanın üzerine kıymanın yarısını ilave ederek orta ateşte rengi değişene kadar kavuralım. Kavurduğumuz kıymayı geniş bir karıştırma kabına alarak, üzerine haşladığımız pirinci, kalan kıymayı, yumurtayı, karabiber ve tuzu da ekleyerek elimizle yoğuralım. Hazır olan köfte harcının üzerini streçleyelim ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım. En az yarım saat beklettiğimiz köfteyi şekillendirip, her iki tarafını una bulayalım.  Daha sonra bir kase içerisine çırptığımız yumurtaya batıralım. Kızgın yağda iki tarafını da kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alalım ve ardından servise hazır. Afiyet olsun…

Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz.

Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Harca daha güzel şekil vermek için buzdolabında dinlendirmelisiniz. Dilerseniz arta kalan pirinç pilavınızı kadınbudu köfte yaparken kullanabilir ve değerlendirebilirsiniz.

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

5 adet olgun domates
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
1 su bardağı süt

Üzeri için:

Rendelenmiş taze kaşar

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates çorbası yapmak için öncelikle kabuğunu soyduğumuz domatesleri blenderdan geçirelim. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek 1-2 dakika hafif kavuralım. Blenderdan geçirdiğimiz domatesleri ilave edip birkac dakika karıştırarak kavuralım. Ardından 1 litre suyu ekleyip 15 dakika kaynatalım. Süt ilave edip tuzunu attıktan sonra birkaç dakika daha kaynatalım ve son olarak sunum için üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyebilirsiniz..Dilerseniz domates çorbasının içerisine arpa şehriye ekleyerek, arpa şehriyeli domates çorbası da yapabilirsiniz.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
3 yemek kaşığı un
4,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

En Kolay Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

Muhallebi yapmak için tencereye toz şeker, nişasta, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşıp hafif kaynamaya başladıktan sonra sonra ocaktan alalım ve içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Hazırladığımız muhallebimizi servis kaselerine koyalım ve kaşık ile üzerini düzeltelim . Tatlımız oda sıcaklığına gelince buzdolabina kaldırıp en az 3 saat dinlenmeye bırakalım. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz...

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?