Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü etli nohut – pirinç pilavı – yalancı tavuk göğsü Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Etli Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
Eti kuşbaşı doğrayarak haşlayalım. Soğanları doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuralım.Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavuralım. Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek biraz karıştıralım.6 su bardağı kaynamış su koyup 10-15 dakika kadar kaynatalım. sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…
Etli Nohut Tarifi Püf Noktaları
Nohutları önceden haşlamanız zaman kazandırabilir.
Düdüklüde pişirmeniz hem zamandan tasarruf etmenize olanak sağlarken hem de daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
4-6 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkadıktan sonra 5 dakika suda bekletelim
Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritelim. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım.
Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika daha kavuralım.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakalım. Daha sonra servis edip afiyetle yiyebiliriz.
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
- tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağ eridikten sonra üzerine un ekleyip 4-5 dakika karıştırarak kavuralım
- Unumuzu karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
- Üzerine şekeri ilave ederek kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaşan ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
- 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
- Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyip, buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Yalancı Tavuk Göğsü Püf Noktaları
Karışımın topaklanmaması için güzelce çırpmak gerekir
Konulacak kap su ile biraz ıslatılmalıdır. Böylelikle servis ederken almakta zorlanmazsınız.
Buzdolabında tatlı ne kadar dinlendirilirse o kadar lezzetli olacaktır.