Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Etsiz bamya yemeği – Pirinç pilavı – Revani tatlısı Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…
Etsiz Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg taze bamya
2 adet domates
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limon
Baharat (Karabiber, pul biber)
Tuz
5 su bardağı sıcak su
Etsiz Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanı doğrayarak kavuralım.
Pembeleşince doğranmış biberi ilave ederek biberleri kavurmaya devam edelim.
Daha öncesinde doğradığımız domates ve salçayı ilave edelim
Biraz karıştırdıktan sonra bamyaları ekleyelim
Biraz pişmeye başladıktan sonra üzerine yarım limon sıkalım ve sıcak su ilave edelim. Ardından son olarak da baharatlarını tuzu da ekledikten sonra karıştırmadan pişirmesi için bırakalım
Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
Bamya yemeği yaparken en dikkat edilecek aşama bamyanın saplarının kesilme aşamasıdır. Ne çok derin ne de ucundan kesmek gerekir.
Bamyaların kararmaması için suda bekletmeyiniz.
Bamya yemeği suyu konduktan sonra fazla karıştırılmamalı.
4-6 Kişilik Pilav Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı tuz
Pilav Nasıl Yapılır?
Pirinçleri yıkadıktan sonra 5 dakika suda bekletelim
Tereyağını sıvı yağ ile birlikte tencerede eritelim. Ardından arpa şehriyeleri ekleyip kavuralım.
Renk alan arpa şehriyelere süzülmüş pirinçleri ekleyelim ve yaklaşık 2 dakika daha kavuralım.
Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Orta ateşte yaklaşık 15 dakikada pişmiş olacak. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakalım. Daha sonra servis edip afiyetle yiyebiliriz.
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı seker
Yarım limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatalım.
- Kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpalım
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpalım.
- Daha önceden yağladığımız fırın kabına kek hamurunu dökelim
- 170 derecede 30dakika pişirelim.
- sıcak kekin üstüne soğumuş şerbeti dökelim.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, hindistan cevizi yada fıstık. ile süslenerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun