Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Etsiz bamya yemeği – Pirinç pilavı – Revani tatlısı Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;

2 adet orta boy soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanları çizgili şekilde soyup, 30 dakika yağını çekmemesi için tuzlu suda bekletelim. Patlıcanları yıkadıktan sonra dışındaki suyunu havlu ya da peçete ile kurulayalım ve az yağda kızartalım. Patlıcanı ve biberi kızarttıktan sonra aynı tavada doğranmış soğanları kıymayla beraber bir müddet kavuralım, son olarak sarımsağı da ekleyerek ortalama 1-2 dakika daha kavuralım. 2 adet domatesi küp şekilde doğrayalım, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştıralım. Sonrasında üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk boyunca kaynatmaya devam edelim. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve hazırladığımız harç ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz domatesi paylaştıralım ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun. Ayrı bir kapta 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek salçalı su hazırlayalım, bu hazırladığımız suyu patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmemeye çalışalım. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirelim. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir.

Karnıyarık Nasıl Yapılır? Püf Noktaları

Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için kızartmadan önce tuzlu suda bekletilmesi tavsiye edilir.

Karnıyarığın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmanız tavsiye edilir

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince şekilde doğrayalım, ardından sıvı yağ ile hafif bir şekilde kavuralım.

Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra domatesleri rendeleyip ekleyelim ve  iyice kavuralım.

Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ardından sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.

Tuzunu da ilave ederek hafif şekilde karıştıralım. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Yemeğiniz hazır afiyet olsun…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Triliçe Tatlısı (Garantili Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

5 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1. 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sütlü Sosu İçin;

3. 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram krema

Karamel Sosu İçin;

1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr sıvı krema

Üzerine;

1 paket krem şanti

Triliçe Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri alıp yoğun bir kıvama gelene kadar çırpalım.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip alttan üste doğru karıştırmaya özen göstererek yağlı kağıt serili fırın kabına dökelim.

170 derecelik fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sütlü sosu için kaba süt, toz şeker ve sıvı kremayı çırpıp buzdolabında bekletmek üzere koyalım

Karamel sosumuz için tavamıza şekeri koyup orta ateşte sürekli karıştırarak erimesini sağlayalım. Açık bir renk aklınca 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyelim ve yağın erimesini sağlayalım.

Son olarak sıvı kremayı ekleyip sosumuz kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırarak pişirelim (Dilerseniz hazır karamel sos kullanabilirsiniz)

Ilımış olan kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdı çıkartıp çatalla delikler açalım soğuk sütlü sosu kekin üzerine dökelim.

1 paket çırpılmış krem şantiden süslemek için biraz köşeye ayıralım kalanını kekin üzerini kaplamak için yayalım.

Hafif ılımış olan karamelli sosumuzu krem şantinin üzerine dökelim sonra krem şanti ile süsleyelim 5-6 saat dinlendirelim.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?