Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Etsiz bamya yemeği – Pirinç pilavı – Revani tatlısı Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…


Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)

1 çay bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz veya pul biber

Kızartma için;

2 çorba kaşığı un (ikinci kez kızartma için)

1,5 su bardağı sıvı yağ (1 su bardağı ayçiçeği + 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı)

Servis için;

Kuru Soğan (Halka doğranmış piyazlık, sumaklı)

Kimyon

Maydanoz (Arzuya göre)

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuzu ciğerlerinin üzerindeki zarı temizleyelim ve küp küp doğrayalım. Doğranmış ciğerinizi tel süzgecinize alalım, eğer çiğlerde kan varsa süzgeçten geçirelim.

Kızartma yağınızın kızmasını beklerken bir kapta un, tuz, kırmızı biberi karıştırıp ciğerle harmanlayalım.

Kızgın yağa attığınız ciğerleri 1-1,5 dakika. kızartın. Ardından yağdan ciğerlerinizi süzerek alalım.

Ardından yağdan çıkaralım ve üzerine tekrardan un serpiştirelim. Ciğerlerinizi tekrar yağa atarak karıştırarak kızartalım (1 dakika. kadar).

Yağdan aldığınız ciğerleri kapaklı bir kaba alın, kızarttığınız yağdan 5-6 çorba kaşığı gezdirin. Beze sararak dinlendirelim ( 15 dakika. kadar).

Sumaklı soğan piyazı eşliğinde, üzerine kimyon, arzuya göre maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

7. Üzerini kapatarak, dinlendirdiğiniz Arnavut ciğeriniz yumuşacık olacaktır.

Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Püf Noktaları Nelerdir?

Ciğerlerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız yıkamamalısınız. Bir süzgece alarak kanının süzülmesini beklemelisiniz.

Yağınızın kızmış olması gerekmektedir. Aksi halde kızaran ciğerler yağı çok fazla çekecektir.

Ciğerleri 2. kez kızartmak tercihinize bağlıdır. Ciğerlerinizin kuru olmasını istemiyorsanız 2. kez kızartma işlemini kısa süreli olarak yapmalısınız.

Kızarttığınız ciğerlerinizi ağzı kapalı bir kapta tutmalısınız. Böylelikle yumuşaklığını kaybetmeyeceklerdir.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?


Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi İçin Malzemeler

1 paket fırın makarna

1 tatlı kaşığı tuz

Su

Beşamel sos için;

1 çay bardağı sıvı yağ (ya da 2 yemek kaşığı tereyağı)

2 yemek kaşığı un (tepeleme)

4 su bardağı süt (200 ml bardak ile)

Yarım silme yemek kaşığı tuz

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

6-7 parça Tereyağı (yoksa margarin de olabilir)

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarnamızı tuzlu suda haşlayalım.

O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlayalım. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar karıştırarak pişirelim.

Daha sonra makarnamızı süzüp bor cama yerleştirelim.

Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdirelim.

Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpelim.

En son tereyağından kesip küçük parçalar halinde kenarlarına koyalım.

180 derece ısıtılmış fırına hazırladığımız karışımı sürüyoruz.

Yarım saat kadar pişiriyoruz. fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletelim. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifinin Püf Noktaları;

Makarnaları suda haşlarken birbirlerine yapışmadan kolayca haşlanması için içerisine tuz ve yağ eklenmelidir.

Beşamel sosun makarna ile iyice harmanlanmasını isterseniz ayrı bir kapta güzelce karıştırarak fırın kabına sonradan aktarabilirsiniz.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

6-8 tane patates

Su (patatesleri haşlamak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır.

Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir.

Süt, tuz ve karabiber eklenir ve İyice püre haline gelene kadar ezilir.

Patates Püresi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Zaman almaması ve daha yumuşak olması için patatesleri soyduktan sonra küp küp doğrayarak haşlayabilirsiniz.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?