Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : El Yapımı Mayonez – Karışık Pizza- El Yapımı Limonata Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ? Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu,

1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır ? Tarifi Nasıl Yapılır?

Ev yapımı mayonez yapmak için öncelikle uygun bir kap içerisinde yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıp, sarısını güzelce çırpalım.

Ardından üzerine limon suyu, sirke ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edelim.

Malzemeler güzelce karıştıktan sonra üzerine sıvı yağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Bu aşamada en önemli nokta yağı ip gibi incecik akıtarak eklemek. Bu şekilde yaptığınızda mayoneziniz istediğiniz kıvamda olacaktır.

İstediğimiz kıvama gelen mayonezimiz kullanılmaya hazır.

Mayonezi kaç gün saklayabilirim?

Ev yapımı mayonezin içerisinde herhangi bir koruyucu maddesi olmadığı yapıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketmenizi tavsiye ederiz.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Evde Pizza Tarifi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su

Sosu İçin;

2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik

Üzeri İçin;

Mozzarella peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Sosis
Domates kurusu
Mantar
Mısır

Evde Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

Unu kaba alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.

Unun ortasına maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayalım..

Yumuşak ama ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim.

Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.

Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.

Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını önleyebilirsiniz.

Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.

Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım hafif düzenleyelim..

Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.

Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.

Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim.

Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.

Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim.

Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.

Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates, mantar ve mısır tanelerini ekleyelim.

Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım. Afiyet Olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

El Yapımı Limonata Tarifi İçin Malzemeler

1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
3 litre su

El Yapımı Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?

Limon ve portakalı yıkayıp donması için buzluğa atıyoruz.
Limonatayı yapacağımız zaman çıkartıyoruz, 2 dk erimesi için bekliyoruz ve eriyince küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız limon ve portakalı 1 su bardağı şeker ile püre olana kadar robottan geçiriyoruz.
Derin kaseye suyu doldurup içinde 10 dk bekletiyoruz.
Afiyet Olsun