Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Kremalı Domatesli Makarna – Çoban Salata – Magnolya Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Kremalı Domatesli Makarna Tarifi

250 gram makarna

2 domates

Yarım yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 yemek kaşığı zeytinyağı

100 ml sıvı krema

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber ve pul biber

1 diş sarımsak

2, 5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü ile)

Kremalı Domatesli Makarna Tarifi

Kremalı domatesli makarna için öncelikle zeytinyağı, rondodan geçirdiğimiz domatesleri ve salçaları bir tavaya koyup, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım.

Kremayı ve tereyağını da ekleyip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Makarnayı da ekleyerek tekrar karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim.

Suyumuz kaynadıktan sonra sarımsak ve baharatları ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Ocağımızı orta ateşe alıp kapağı kapalı bir şekilde suyu çekene kadar pişirelim. Pişme süresi değişiklik gösterebilir, bu aşamada kontrollü olalım.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

4 adet domates

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

2 adet yeşil biber

1 adet salatalık

Maydanoz

Limon suyu

Zeytinyağı

Çoban Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alalım.

Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip güzelce ovalım.

İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.

Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.

Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un (Tepeleme)

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 kutu krema

1. 5 paket bisküvi (Petibör kullandım)

Muz, kivi, çilek (Ne isterseniz)

Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

Tencereye sütü, şekeri, yumurta sarısını, unu, nişastayı ve vanilyayı koyup (krema hariç) çırpma teli ile karıştıralım.

Sonra ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp ılımasını bekleyelim.

bisküvileri rondada toz haline getirelim. Ilıyan muhallebinin içine kremayı ilave edip mikserle çırpalım kupların dibine bir miktar muhallebiden koyalım.

Üzerine 2 yemek kaşığı kadar bisküviden koyup tekrar üstüne muhallebi koyup,bisküviden koyalım ve dilimlenmiş muz koyarak süsleyelim ( istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz). Bütün kupları bu şekilde hazırlayıp buzdolabında 4 -5 saat beklektikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?