Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü 
Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

500 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Uygun bir yoğurma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, küçük küçük kesilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alalım ve malzemelerimiz güzelce karışana kadar yoğuralım.

Hazırladığımız harcımızın üzerini streç ile örtelim ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.

Sürenin sonunda harcımızı dolaptan alalım, elimizle parçalar kopartarak  şekillendirelim. Ben şeklini oval yaptım ancak siz dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Ancak burada köftelerinizin içlerinin de pişmesi için ince olmasına dikkat etmelisiniz.

Şekillendirdiğimiz köftelerimizi tabak içerisine alalım. bu aşamada köftelerinizi dinlendirebilirsiniz.

Köftelerimizi pişirmek için ocaktaki tavamıza sıvı yağı alalım ve ısıtalım. Ardından köftelerimizi tavamıza alalım ve her iki tarafını da çevirerek pişirelim.

Pişen köftelerimizin fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağı yarma (dövme)
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı haşlanmış nohut (ben haşlayıp dondurucuya kaldırmıştım, oradan kullandım)
6 su bardağı su
Tuz

Üzeri için

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Süzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alalım ve  üzerine bir su bardağı kadar su dökelim.

Sonrasında kalan 5 bardak suyu tencereye eklenerek ocağa alalım.

Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştıralım.

Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmamasını sağlayalım.

10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirelim.

Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya ekleyerek karıştıralım.

Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapılabilir. Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

800 ml süt
1 yumurta sarısı
115 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
70 gr un (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
40 gr nişasta (yarım su bardağından 1 parmak az)
Yani un ve nişasta toplamda 1 su bardağı olacak
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 küçük Türk kahvesi fincanı soğuk süt
1 poşet krem şanti

Hamuru için;

100 gr tereyağı veya margarin
10 gr şeker (bir tatlı kaşığı)
1 çimdik tuz
200 ml su
1 paket vanilya
125 gr un (1 su bardağından 1 parmak fazla)
4 adet yumurta

Üzeri için;

100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata

Dekor için;

25 gram beyaz çikolata
Not: Kullandığımız bardak ölçüsü 170 ml.
 

Ekler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kreması için bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, un ve nişasta eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirelim.

Pişen muhallebi sıcakken vanilya ve tereyağı ekleyelim, yağ eriyinceye kadar karıştıralım.

Üzerine streç film örtülüp buzdolabına kaldırılıp soğumaya bırakalım.

Daha sonra bir fincan soğuk sütle kremşanti katılaşana kadar iyice çirpalım.

Tamamen soğumuş olan muhallebi de bir kez mikserle çırpıp, ardından üzerine çırpılmış kremşanti eklenir ve ikisini birlikte tekrardan çırpalım kremasını hazır hale getirelim .

 Hamuru için tencereye; su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilya alınarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine un boşaltılarak sürekli karıştıralım. Toparlanıp hamur halini aldığında yaklaşık 3-5 dakika daha ocakta karıştıralım ve hamur soğumaya bırakalım.

Hamur soğuduğunda içerisine tek tek yumurtalar ilave edelim ve mikserle karıştıralım.

Tamamen karışıp yapışkan bir hamur halini aldığında hamur sıkma torbasına dolduralım.

Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye ince uzun şeritler sıkalım.

Önceden ısıtılmış 180 derece (alt-üst) fırın ayarında hamurlar 40-45 dakika pişirelim.

Fırından çıkarılan ve soğumuş olan eklerler ortadan iki eşit parçaya keselim.

Alt parçalara bol krema sıkılır ve kapakları benmari usulü eritilmiş çikolataya bulanarak kremanın üzerine kapatalım.