Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü : Kabak çiçeği dolması- Soğuk çorba (ayran çorbası)- mevsim salata Tariflerimiz 4-6 kişiliktir…

Kabak Çiçeği Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

20-25 tane kabak çiçeği

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 adet domates

nane, maydanoz

karabiber, tuz, zeytinyağı

Kabak Çiçeği Dolması (Zeytinyağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak çiçeklerini yıkadıktan sonra çiçeğin sap kısmındaki yeşillikleri kopartalım.

Çiçeğin içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımı ile çıkartalım.yaprağı yırtmamaya dikkat edelim.

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavuralım, üzerine yıkadığınız pirinci ilave edelim.

Pirinçler şeffaflaşınca domates rendesi ilave edelim.

Bir iki karıştırıp yeşillikleri, karabiberi yarım su bardağı su ve tuzunu da ekleyip demlenmeye bırakalım .Dolma içi soğuyunca kabak çiçeklerinin içine birer tatlı kaşığı içten koyun. Çiçeklerin içini fazla doldurmayın. Dolma içini çiğden de hazırlayabilirsiniz.

Çiçeğin üst kısmını katlayıp, katladığınız yer altta kalacak şekilde tencereye hafif dik olacak şekilde sıralayın.

Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirin, tuzunu ve suyunu koyup pişirelim

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Soğuk Çorba (Ayran Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

3 su bardağı yoğurt

3 su bardağı soğuk su (600 ml)

1 su bardağı buğday

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

Çeyrek demet dereotu

Buz küpleri

4 su bardağı sıcak su (800 ml-buğdayı haşlamak için)

Soğuk Çorba (Ayran Çorbası) Nasıl Yapılır?

Soğuk ayran çorbası için öncelikle uygun bir kaseye aldığımız buğdaylarımıza üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve 1 gece bu şekilde bekletelim.

1 gece beklettiğimiz buğdayları sarı suyundan arındırmak için süzelim ve güzelce yıkayalım.

Daha sonra buğdayları uygun bir tencereye alıp sıcak suyu ilave ettikten sonra yaklaşık 30 dakika haşlanmaya bırakalım.

Sürenin sonunda yeterince pişen buğdayları ocaktan alıp süzelim ve ilk sıcağının çıkması için bekletelim.

Beklerken tarifte kullanacağımız dereotunu ince ince kıyalım.

Büyük bir karıştırma kabına yoğurt ve soğuk su alarak ayran kıvamına gelene kadar çırpalım.

Hazırladığımız ayrana tuz, kuru nane ve ince ince doğradığımız dereotunu ekleyip tekrardan çırpalım.

Daha sonra haşlanmış buğdayı, haşlanmış nohut ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyip çorbamızı güzelce karıştıralım. Bu aşamada çorbanızın daha soğuk olmasını isterseniz buz küpleri de ilave edebilirsiniz.

Hazır olan soğuk yoğurt çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Mevsim Salatası Tarifi İçin Malzemeler

5-6 yaprak kıvırcık

3 adet havuç

1 kutu mısır (220 gr)

Yarım orta boy mor lahana

Yarım demet maydanoz

1 adet turp

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet limon

1 çay kaşığı tuz

Mevsim Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Mevsim salatası için ilk olarak havuç ve turbun kabuklarını ince bir şekilde soyalım ve rendeleyelim.

Mor lahanayı ikiye bölerek doğrayalım. Mümkün olduğunca ince bir şekilde doğramaya dikkat edelim.

Ardından marulu ve maydanozu da ince ince doğrayalım.

Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra derince bir salata kasesinin içerisine sebzelerimizi toplayalım.

Suyu süzülmüş konserve mısırı da salataya ilave edelim.

Ardından salatanın üzerine zeytinyağı, limonun suyu ve tuzu serperek ilave edelim.

Daha sonra tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Salatamız güzelce karıştırıldıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun!

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?