Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Ekşili köfte,peynirli soslu makarna, puding...
Nefis Eşkili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı ince bulgur (simit)
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıcak su veya bir çay bardağı
2,5 yemek kaşığı un
Sosu için;
1 kase haşlanmış et
1,5 su bardağı et suyu
2 su bardağı normal su
Yarım kase haşlanmış nohut
2 diş sarımsak
1 minik soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nefis Eşkili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru, kimyonu ve diğer malzemeleri koyup hamurumuzu iyice yoğuralım. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince onu küçük küçük yuvarlayalım. Tenceremizin dibine çok az yağ koyup soğanımızı küçük küçük doğrayıp kavuralım. Ardından sarımsakları ve sonra salçayı koyup et suyunu da ekleyip iyice karıştıralım. Sonra içine haşlanmış nohut ve eti de ekleyelim. Baharatları ve nar ekşisini de ekleyip iyice harmanlayalım. Suyu ekledikten sonra kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra içine minik köftelerimizi de koyalım. Suyumuz koyulaşınca ayrı bir yerde zeytinyağını kızdırıp üstüne dökelim. Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Afiyet olsun.
Peynir Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler:
500 g istediğiniz bir makarna
Sosu için:
200 g mantar
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
5 yaprak cheddar
3 yemek kaşığı labne
3 yemek kaşığı parmesan, yoksa İzmir tulumu veya eski kaşar da olur
1 çay bardağı süt (125 ml)
2 çay bardağı makarna suyu
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
Veya sadece taze fesleğen
Tuz, karabiber
Peynir Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Makarnayı tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Makarna haşlandığında makarna suyundan 2 çay bardağı su ayıralım ve geri kalanını süzelim.
Başka bir tavada tereyağını eritelim ve küçük doğranmış mantarları soteleyelim.
Daha sonra mantara rendelenmiş sarımsak ekleyelim.
1 dakika daha soteleyelim, ardından kısık ateşe alıp süt ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ayırdığımız makarna suyunu ve labne ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Daha sonra kaşar, cheddar ve parmesan peynirlerini ekleyelim ve peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
En son karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ile dereotu ekleyelim.
Süzülen makarnayı da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika kadar pişirelim.
Daha sonra ocaktan alalım.Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 dolu yemek kaşığı un
2 dolu yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye, vanilya ve tereyağı hariç puding için gerekli olan diğer malzemeleri alalım.
Orta ateşte, bir çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca birkaç dakika daha karıştırarak pişirelim.
Ateşten aldığımız pudingin içine vanilya ve tereyağı ilavesini yaparak mikserle birkaç dakika çırpalım. Hazır olan pudingi kepçe yardımıyla kaselere aktaralım. Oda sıcaklığına gelen pudingimizi buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.