Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?
Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Kremalı Sebze Çorbası ,Kıymalı Börek ,Tavuk Şiş
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet ince kıyılmış soğan
2 dolu yemek kaşığı un
1 adet minik küp doğranmış patates
1 adet minik küp doğranmış havuç
1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
1 adet minik küp doğranmış yeşil kabak
1 çay bardağı konserve bezelye
1 avuç kıyılmış dereotu
1 kutu krema (200 ml)
Tuz
6-7 su bardağı sıcak su
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika hafifçe kavuralım.
Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kırmızı biber ve yeşil kabakları da ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ilave ederek tekrar karıştıralım.
Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Ardından çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı sebze çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Baklava Yufkasından Sodalı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
500 g dana kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
40 adet baklavalık yufka
Sosu için;
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Baklava Yufkasından Sodalı Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alalım ve rengi dönene kadar kavuralım.
Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırıp kavurmaya devam edelim.
Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımıyla yayalım.
3. yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. ve 5. yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim.
Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180 °C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Susamlı Patates Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo derisiz, kemiksiz tavuk pirzola veya incik (iri kuşbaşı şeklinde)
5 adet patates
10 adet çeri domates
2 yeşil sivri biber
1 kırmızı kapya biber
7-8 adet arpacık soğan
Tavuğun Marinesi İçin
3 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
3 adet arpacık soğan, yoksa 1 adet 4'e bölünmüş soğan
Patatesin Marinesi İçin
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı susam
Susamlı Patates Tavuk Şiş Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuklarımızın marinesi için derin bir kaba tüm malzemeleri ve tavukları koyup elimizle güzelce karıştıralım.
Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat dolapta bekletelim.
Daha sonra patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.
Aynı şekilde derin bir kapta marinesini hazırlayıp patateslerle karıştırdıktan sonra 1 saat dolapta bekletelim.
Dinlenen tavukları çöp şişe dizelim. Domates, biber ve arpacık soğanları da aynı şekilde şişten geçirelim.
Hazırladığımız malzemeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip patatesleri de ekleyelim.
Önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.