Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi- Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip ev hanımlarını, bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi- Bugün Ne Pişirsem?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşam yemeği hazırlığından birçok vatandaş 'Ne pişirsem?' kaygısı yaşıyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak günlük olarak yayınladığımız akşam yemeği menüsü ile sizlere kolaylık sağlıyoruz.
Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü:  
Sütlü Mantar Çorbası ,Domates Soslu Köfte , Fındık Kremalı Çıtır Baklava

 Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

12-13 adet mantar
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su (tavuk suyu olabilir, ben buzluktan 1 bardak et suyu kullandım)
1 su bardağı süt

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

Mantarlar güzelce yıkanıp ince ince doğranır. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. 
Yağ eriyince üzerine ince doğranmış mantarlar ve sarımsak eklenir ve karıştırılır. 
Suyunu salıp çekene kadar sote edilir. Un, tuz ve karabiber ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Ardından su eklenip karıştırılır. 
Süt de eklenip 10 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Ardından ocağın altı kapatılır. Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi- Bugün Ne Pişirsem?

Domates Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

250 gram az yağlı kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş, suyu alınmış)
2 diş sarımsak rendesi
2 tepeli yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yeni bahar
Yarım çay kaşığı karbonat
Çay kaşığı ucuyla karabiber
Maydanoz
Tuz

Domates sosu için;

4 adet domates
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak rendesi
2 adet yeşil biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Çay kaşığı ucuyla karabiber
1 çay bardağı su
Tuz

Domates Soslu Köfte Tarifi Yapılışı

Köfte malzemelerini uygun bir kaba alıp yoğuralım. Dinlenmesi için buzdolabında bekletelim. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp şekil verelim. 
Tavaya sıvı yağ ekleyip köfteleri çevire çevire kızartalım. 
Domates sosu için; tavaya sıvı yağı alalım. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip soteleyelim. Ardından salçayı ekleyip kavuralım. 
Küçük küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Domatesler pişerken baharatları ve tuzu ekleyelim. Son olarak 1 çay bardağı su ilave edip kaynatalım. 
Pişen köfteleri domates sosunu pişirdiğimiz tavaya alalım. 2-3 dakika domates sosuyla birlikte pişirip servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi- Bugün Ne Pişirsem?

Fındık Kremalı Çıtır Baklava Tarifi İçin Malzemeler

50 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nutella
200 gram çekilmiş fındık içi
6 adet baklavalık yufka

Fındık Kremalı Çıtır Baklava Tarifi Yapılışı

Tereyağını eritip içerisine sıvı yağı koyup kenara alalım. 
6 adet baklava yufkasını üst üste koyup dikdörtgen olacak şekilde ikiye bölelim, toplam 12 adet yufka elde edelim ve tüm yufkaları üst üste koyup bezle üzerini kapatalım. 
Önce 1 kat yufkayı tezgaha alıp üzerine yağ gezdirip her yerine eşit olacak şekilde yayalım. 
Ardından üzerine 1 kat daha yufka koyalım, yine yağlayalım. 
Sonrasında fındık içi serpelim. 
Yufkanın kısa kenarını 3 bölüm gibi düşünüp en tepe kısmına 1 er kaşık nutella koyalım.
Ardından yufkamızı uzunlamasına 3 parça olacak şekilde keselim.
Her parçayı bohça şeklinde saralım.
Yağladığımız tepsiye dizelim.
Diğer yufkalarıda 2 şer 2 şer aynı şekilde bitene kadar yapalım.
Toplam 18 adet bohça olacak dilerseniz bir kısmını bohça şeklinde yaptıktan sonra buzluğa atabilirsiniz.
Pişireceğimiz kadar bohça baklavamızı tepsiye alıp üzerine kalan yağdan sürelim.
Ardından önceden 180 derede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarınca üzerine ısıttığımız nutelladan gezdirip birazda fıstık içi serpelim.
Afiyet olsun.

Hamarat Ellere Günün Tavsiyesi- Bugün Ne Pişirsem?