Hamaratlı Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamaratlı ellere sahip değerli hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarıyoruz. Lezzetli ve her damak tadına uygun yemek tarifleri Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Hamaratlı Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Hamarat hanımlarımızın bugün ne pişirsem derdinden kurtarmak için günün tavsiye menüsü: Biber dolması, mercimek çorbası, lokma tatlısı

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

Yarım kg dolmalık biber

Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Maydanoz

2-3 adet domates

Karabiber

Tuz

Nane

Sıvı yağ-Zeytinyağı

Hamaratlı Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Dolmalık biberlerimizin içini temizleyelim.
Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım. 
Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım ve 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve karıştıralım. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelecek şekilde dökelim.

1 adet domatesi biberlerin üzerini kapatacak şekilde keselim ve biberlerin üzerine yerleştirelim.              
Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim. Kısık ateşte yemeği pişirelim. Afiyet olsun

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

1 adet havuç

Yarım yemek kaşığı biber ya da  domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)

2 litre sıcak su

5 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hamaratlı Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

 Sıvı yağı tencereye alarak daha öncesinde yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.

Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edelim.

Salça kullanılacak ise salça ilave edelim, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ekleyelim.

Üzerine su ekleyerek karıştıralım ve tencerenin kapağı kapatalım. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirelim.

Çorba piştikten sonra el blenderı ile ezelim. Eğer blenderiniz yoksa süzgeçten de geçirebiliriz.

Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon ekleyip karıştıralım. 5 dakika daha pişirilerek ocaktan alalım.

 Küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı eritip  , bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan  alalım.

Mercimek çorbası servis kasesine alalım sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirelim ve bir dilim limon ile servis edelim.

Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

3,5 su bardağı un

2 su bardağı su

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 silme çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

1,5 su bardağı su

1 dilim limon

Hamaratlı Ellere Günün Tavsiyesi – Bugün Ne Pişirsem?

Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Şekeri ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Kıvamı olana kadar kaynatalım. Şerbeti soğumaya alalım.

Hamur için malzemeleri bir kaba alalım ve karıştıralım. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde edelim.

1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakalım. Bir tencereye yarısına kadar sıvı yağ ekleyip kızdıralım.

Hamurdan avucumuzun içine alalım.

Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alalım ve kızgın yağa atalım

Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartalım. Kızaran hamuru soğuyan şerbetin içine atalım ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletelim ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun...