Hamurcu Köyü tapusunu istiyor

İncesu'nun Hamurcu Köyü sakinleri, topraklarının mahkeme ile ellerinden alındığından şikayetçi oldu ve topraklarının tapusunu istedi.

Hamurcu Köyü tapusunu istiyor

Köy sakinlerinden Ercan Erikçi söz konusu durum nedeniyle köylülerin panik içinde olduklarını ve köyde bir kaos çıkacağını ifade ederek; "Köy içerisinden iki kişinin yalan beyanı üzerine toprak tapularımız davalık oldu. 2004 yılından beri tapusu elimizde olan topraklarımız mahkeme ile elimizden alınma sürecinde. 750 adet tapulu toprak var. Bu dava sonunda eğer kaybedersek bu tapuların tamamı iptal oluyor. Mağdur oluruz. Yaşamımız durur. İlgili makamlardan çözüm bekliyoruz" dedi.

Köy sakinlerinden Dursun Ekinci ise, Milli Emlak tarafından söz konusu davanın bu sene açıldığını ve büyük sıkıntı içerisinde olduklarını ifade ettiği sözlerinde; "Dava kaybedildiği zaman elimizdeki tapulu topraklarımız Hazine'ye geçecek. İki kişinin yalan beyanı nedeniyle meydana gelen bu sorunu yetkili makamlar çözsün. Yoksa köylü perişan olacak" şeklinde konuştu. 

Köylüler, tapuların iptali konusunda ise son olarak; "Eğer bu topraklar gerçekten devlete lazımsa bilelim. Biz seve seve devlete bu toprakları veririz. Devlete canımız feda" sözlerini paylaştı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ