Hangi öğrencilerin KYK bursu krediye dönüşebilir?

KYK burs ve kredi başvuruları, 13 Ekim tarihinde sona erdi. Burs, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere geri ödemesiz olarak veriliyor. Ancak bazı durumlarda öğrencilerin bursları krediye dönüşüyor. Peki, hangi öğrencilerin bursu krediye dönüşebilir?

Hangi öğrencilerin KYK bursu krediye dönüşebilir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KYK burs ve kredi başvuru süreci 13 Ekim tarihinde sona erdi. Başvuru sürecinin tamamlanmasıyla birlikte binlerce öğrenci, burs ve kredi sonuçlarını öğrenmek için e-Devlet sistemine yöneldi. İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını ve hangi durumlarda bursun krediye dönüşeceğini merak ediyor. 

Sonuçlar e devlet üzerinden açıklanacak, Sonuç ekranında ‘Burs alabilirsiniz’ ifadesiyle karşılaşan öğrenciler, geri ödemesiz olarak karşılıksız eğitim yardımı alacak. ‘Öğrenim kredisi alabilirsiniz’ ifadesiyle karşılaşan adaylar ise geri ödemeli kredi fırsatından yararlanabilecek.

Burs ve kredi arasındaki farklar

KYK bursu, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere verilen geri ödemesiz bir eğitim yardımdır. Öğrenim kredisi ise geri ödemeli bir finansal destek sağlıyor. Öğrenciler mezuniyet sonrasında kredi tutarını geri ödemekle yükümlüdür. Kredi, burs gibi bir başarı ya da ekonomik durum kriterine bağlı olmaksızın daha geniş bir öğrenci kitlesine veriliyor.

Burs hangi durumlarda krediye döner?

KYK bursu, başarı ve maddi ihtiyaç kriterlerine göre öğrencilere geri ödemesiz olarak sağlanıyor. Ancak, belirlenen not ortalamasının altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, geri ödemeli krediye dönüşüyor. Öğrencilerin başarısızlık nedeniyle bursları krediye çevrildikten sonra, ilerleyen yıllarda akademik başarılarını geri kazansalar dahi bu kredi tekrar bursa dönüşmüyor.