Haritalar kıpkırmızı- Kaçacak yer bulun!

Son zamanlarda nefes bile alamadığımız bugünlerde sıcaklar etkisini oldukça gösteriyor. Haritalarda ise bazı iller için kırmızı alarm veriliyor. Peki 'Kaçacak yer bulun' uyarısı hangi iller için yapıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Haritalar kıpkırmızı- Kaçacak yer bulun!

Nefes bile alamadığımız sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Türkiye’de birçok ilde kırmızı alarm verildi. Üstelik birçok ile kaçacak yer bulun şeklinde uyarılar yapılıyor. Peki bu iller hangileri? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Haritalar kıpkırmızı- Kaçacak yer arayın!

El Nino sıcağından sonra ülkemize giriş yapan Basra sıcaklıkları için uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor. Türkiye’ye giriş yapan bunaltıcı sıcak etkisini göstermeye başladı. Batı ve kıyı kesimler nemle mücadele ederken Doğu ve Güneydoğu’da ise durum iç açıcı değil. İstanbul başta olmak üzere pek çok bölge ve il için kırmızı alarm verildi.

Batı kıyı kesimlerindeki bağıl nem oranı, Basra sıcaklarının etkisiyle artış göstermeye başlarken, nem oranı hissedilen sıcaklığın yükselmesine de neden oldu. Cuma ve Cumartesi günleri sıcaklıkların zirve yapması bekleniyor.

Haritalar kıpkırmızı- Kaçacak yer arayın!

Batı hem gündüz hem gece!

Batı kesimlerde hava durumu, bugünlere benzer olacak. Gündüzleri rüzgârın etkisiyle sıcaklık yaz normallerine uygun olacak, akşam ve gece saatlerinde ise nemle birlikte yer yer bunaltıcı bir hava oluşabilecektir.

Haritalar kıpkırmızı- Kaçacak yer arayın!

O iller için uyarı yapıldı!

Aynı durum İç ve Doğu Anadolu ile Güney kesimleri için geçerli değil. Bu bölgelerde sıcaklıklar 40 dereceleri aşacak. Nem etkisi özellikle İstanbul, Antalya, Adana, Mersin gibi sahil şehirlerinde yavaş yavaş hissedilmeye başladı. Meteorolojik verilere göre, yakın gelecekte hava durumu bu şekilde seyredecek.

Pazar ve Pazartesiye dikkat!

Kayseri’de de Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Denizhan Erol, Kayseri'de önümüzdeki pazar ve pazartesi günleri sıcaklık rekoru kırılabileceğini söyleyerek, ‘Önümüzdeki dönemde sıcaklıklar düşse de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini düşünüyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

Erol, ‘Tahminlerimiz doğrultusunda en az bir 10 gün daha bu sıcaklıklarla boğuşacağımızı düşünüyoruz. Belki ayın 22’si, 23’ünden sonra biraz düşeceğini tahmin ediyoruz fakat o düşecek olan sıcaklık yine mevsim normallerinin üzerinde olacak’ diyerek Kayserililere uyarılarda bulunmuştu.