Haşhaşlı Revani Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Haşhaşlı revani tarifini hiç böyle yemediniz. İşte revani severlerin denedikten sonra vazgeçemeyecekleri tarifin detayları…

Haşhaşlı Revani Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Haşhaşlı revani tarifini sizler için özene bezene hazırladık. Biz lezzetine bayıldık şimdi sıra sizde. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu

Üzeri için;
1 paket Kremşanti
1 su bardağı süt

Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı;

İlk önce şerbetimizi ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısıp içine 2,3 damla limon sıkalım ve 15 dakika kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara koyalım.

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım ve sırasıyla bütün malzemeleri içine koyup karıştıralım.
Yağlanmış borcamımıza döküp 180 derece kızarana kadar pişirelim, pişen kekimizi ılıması için kenara bırakalım.
Kremşantimizi sütle beraber çırpalım ılıyan kekimizin üzerine soğumuş şerbetimizi dökelim, şerbeti çektikten sonra kremşantimizi sürelim süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz sadede bırakabilirsiniz dinlenmesi için dolaba kaldıralım.

Haşhaşlı Revani Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Afiyet olsun.