Hastanelerde Bayramdan Sonra Yeni Dönem Başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerde başlayan yeni 'Onaylı randevu sisteminin' kapsamının genişleyeceğini açıkladı. Kurban Bayramı'ndan sonra yeni dönem başlıyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Hastanelerde Bayramdan Sonra Yeni Dönem Başlıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanelerde başlayan yeni ‘Onaylı randevu sisteminin’ kapsamının genişleyeceğini açıkladı. Bakan Koca, yeni dönemle birlikte artık tetkikler için de randevu onay uygulamasının geçerli olacağını duyurdu.

Onaylı Randevu Sistemi’nin yürürlüğe girmesinden sonra yüzde 30’lara yakın olan atıl kapasitesisin giderek azaldığını ve yüzde 90’ların üzerine çıktığını ifade ederek, ‘Bildiğiniz gibi önemli iki sorun vardı. Bir, randevuya sadakat oranı, iki randevuların son saatlerde iptal edilmesi ve bir başkasına o randevunun verilememe durumuyla karşı karşıya kalınan atıl kapasite vardı. Bir aylık net rakamları bayramdan sonraki toplantıda açıklayacağız. Bu dönemi kolaylıkla geçirmemizi sağlayan vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim’ dedi.

Hastanelerde Bayramdan Sonra Yeni Dönem Başlıyor!

Yeni Sistem Nasıl Olacak?

Yeni Onay sisteminin nasıl olacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı’ndan sonra yürürlüğe girecek olan uygulama da, MR, tomografi, kolonoskopi ve hatta ameliyatlar dahil olmak üzere randevu verilen bütün tetkiklerle ilgili onay sistemi devreye alınacak. Böylelikle tetkikleri gününde yaptıramayacak vatandaşların yerinen başka hastalar erken dönemde çağırılarak müdahale ve tetkikleri yapılmış olacak. Bakan Koca açıklamasında bütün randevu verilen alanlarda ‘Onaylı Sistemi’ gündeme alacaklarını ifade etti.