HASYÜNCÜ'DEN AÇIKLAMA

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başkanlığı yaptığı dönemde OSB arsalarını bedava dağıttığı iddialarıyla gündeme gelen Ahmet Hasyüncü, söz konusu iddiaların, hedef şaşırtmak ve hakkında karalama kampanyası yapmak üzere tekrar gündeme getirildiğini savundu.

HASYÜNCÜ'DEN AÇIKLAMA

OSB eski başkanı Ahmet Hasyüncü, bir süredir, başkanlığı döneminde bazı gruplara bedava arsa dağıttığı ile ilgili olarak gündeme getirilen iddiaları yalanladı. Hasyüncü, söz iddiaların, geçen aylarda OSB ile ilgili olarak Bakanlık müfettişi tarafından hazırlanıp savcılığa intikal eden 406 sayfalık suç duyurusunu örtbas etmek ve hedef şaşırtarak kendi yaptıklarını gizlemek amacıyla yapıldığını öne sürdü.

“GENEL KURUL ÖNCESİNDE GÜNDEME GETİRİLMESİ MANİDAR”

Söz konusu asılsız haberlerin genel kurul öncesinde gündeme getirilmesinin manidar olduğunu belirten Hasyüncü, “OSB yeni yönetimi hakkında Bakanlık müfettişinin tespit ettiği usulsüzlük ve yolsuzluklarla ilgili olarak yine Bakanlık müfettişi tarafından hazırlanıp savcılığa intikal eden 406 sayfalık suç duyurusunu örtbas etmek amacıyla hedef şaşırtarak kendi yaptıklarını gizleme gayretine girenler, eskiden olduğu gibi aynı kişi/kurumlar vasıtası ile gerek şahsıma ve gerekse ortağı olduğum şirkete çamur at izi kalsın mantığından hareketle asılsız ve iftira niteliğinde karalama propagandası başlatmışlardır. Bu asılsız haberlerin genel kurul öncesine denk gelmesi çok manidardır.” dedi.

“KAZANCIMIZI DUBAİ’YE AKTARMADIK, ÜLKEMİZE KATKI SUNDUK”

Başkanlık görevinin bittiği 2015 yılından sonraki her genel kurul öncesinde benzer iddiaların gündeme taşındığını kaydeden Hasyüncü, bu iddiaların birinin de OSB Camii yanındaki Ravaber adlı, kendisinin de ortağı olduğu, taş yünü üretimi yapan firmayla ilgili olduğunu söyledi. Bedelini ödeyerek ve ruhsatlarını tamamlayarak OSB Camii yanına tesis ettikleri inşaatın, Cami arazili üzerinde gibi lanse edildiğini de belirten Hasyüncü, sözlerini şöyle tamamladı: “Adı geçen arsayı genişleme bölgesindeki milyonlarca metre karenin bir parçası olarak 3 TL/metre kare fiyatla OSB’ye kazandıran yine bizleriz. Genişleme bölgesindeki 700 projeden biri olarak Ravaber firmasına arsa satın alınması gündeme gelince OSB Başkanı olarak öncelikle 07/11/2006 tarihinde arsa satış fiyatını 30TL’den 45 TL’ye çıkarıp; akabinde 12/12/2006 tarihinde bütün iştirakçiler gibi arsanın parası ödenerek firmamıza tahsisi yaptırılmıştır. Cami yanındaki arsaya kurmuş olduğumuz taşyünü tesisini Belçikalılara satarak yabancı yatırımcıyı şehrimize ve ülkemize kazandırdık. Buradan elde edilen gelir nedeniyle öncelikle firmamız, daha sonra kâr payı dağıtılan bütün ortaklarımız devletimize ciddi miktarda ayrı ayrı vergi ödediler. Yine elde edilen gelirle ekonomik ömrünü tamamlayan tekstil makinelerimizi yenileyerek en modern iplik tesisini faaliyete geçirerek ihracatı artırdık. Ayrıca firmamız İncesu Organize Sanayi Bölgesi’nde stratejik yatırım kapsamında Türkiye’nin en büyük ve en modern cam elyaf üretim tesisinin makine montaj çalışmalarına devam etmekte olup 2021 yılı içinde inşallah üretime geçilerek istihdama ve ihracata büyük katkı sağlayacaktır. Neticede alınan bedel şehir ve ülkeye kazandırılmış ve Dubai’ye aktarılmamıştır.” Haber Merkezi