Hat Sanatının Ustaları Kayseri'de!

Yıldız Holding'in zengin İslam Eserleri Koleksiyonu'ndan seçilen nadide hüsn-i hat eserleri, Kayseri Arkeoloji Müzesi'nde yapılan 'Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar' sergisi ile açıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yargı'nın yanı sıra Kayseri'nin önemli isimleri katıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Hat Sanatının Ustaları Kayseri'de!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldız Holding'in zengin İslam Eserleri Koleksiyonu'ndan seçilen nadide hüsn-i hat eserleri, Kayserili sanatseverlerle buluştu. Kayseri Arkeoloji Müzesi'nde yapılan ‘Tarihin Akışında Meşhur Hattatlar’ sergisi ile açıldı. Sergi, Hafız Osman, Sultan III. Ahmet, Kazasker Mustafa İzzet Efendi ve Hamit Aytaç gibi Osmanlı dönemi hattatlarının yanı sıra, Hasan Çelebi, Ali Toy, Mehmet Özçay ve Ferhat Kurulu gibi usta isimlerin eserlerine ev sahipliği yaptı.

Serginin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yargı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Global Hukuk İşleri ve Kamu İlişkileri Başkanı İbrahim Taşkın, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri AK Parti Milletvekilleri Hulusi Akar ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fatih Altun gibi önemli isimler katıldı.

Hat Sanatının Ustaları Kayseri'de!

‘Sosyal fayda sağlamayı önceliklendiriyoruz’

Açılışta konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşkın, Yıldız Holding'in kültürel mirasa sahip çıkma misyonunu vurguladı. Taşkın, Kayseri'nin tarih boyunca kültür ve sanatın merkezi olduğunu belirterek; ‘Yıldız Holding olarak kuruluşumuzdan bu yana tam 80 yıldır ülkemize sağladığımız ekonomik katkıların yanı sıra kültürel mirasımıza sahip çıkıyor, Toplumu ortak paydada bir araya getiren, sanatsal faaliyetlerle sosyal fayda sağlamayı önceliklendiriyoruz. Mutlu et, mutlu ol felsefemizden hareketle sanatı toplumla buluşturmaya vesile olmak bizim için çok ama çok önemli. Bu şiarla ve Sayın Murat Ülker Bey'in özel gayretleriyle geleneksel ve çağdaş sanatın en nadide eserlerini içeren ve ne mutlu bize ki yaklaşık iki bin esere ulaşan Yıldız Holding sanat koleksiyonunu Çamlıca kampüsümüzde tüm sanatseverlerle sürekli bir sergiyle buluşturuyoruz. Bununla yetinmeyerek sanatı daha geniş kitlelere amacıyla eserlerimizi sergiler aracılığıyla ülkemizin dört bir yanına taşıyoruz. Ve bu sanatseverlerle buluşturuyoruz. Daha önce Yıldız Holding'in İslam eserleri koleksiyonunda yer alan nadide hüsnat eserlerini Konya, Edirne, Ankara ve Bursa'da sanatseverlerle buluşturmuştuk. Bugün de çok farklı uygarlıktan derin izler taşıyan, Anadolu'nun en köklü yerleşim yerlerinden Kayseri'de sanatın birleştirici gücü sayesinde bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

Hat Sanatının Ustaları Kayseri'de!

’41 adet eser mevcut’

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Gökhan Yargı, serginin önemine değinerek, hat sanatının İslam medeniyetinin en derin anlamlarını temsil ettiğini, estetik manayı birleştirici bir sanat dalı olduğunu vurguladı. Yargı; ‘Türk milleti olarak, İslam medeniyetine katkılarımızın bir yansıması olan bu sanatın yaşatılması korunması ve yeni nesillere aktarılması bakanlığımız için bir vazife niteliğindedi. Sergimizde Hafız Osman'dan Kaz asker Mustafa İzzet Efendi'ye, Hasan Çelebi'den Ali Toya, Mehmet Özkaya kadar birçok hattatlarımızın 41 tane eseri mevcut. Bu 41 eserden oluşan değerli seçki, hem tarihi bir yolculuk imkanı sunuyor, hem de bizleri tefekkür etmeye davet ediyor kronolojik olarak sunulan bu eserler hat sanatının tarihsel gelişimini, evrimini bizlere büyük bir zarafetle sunuyor. Kayseri gibi kültürüyle, sanatıyla, kadim bir şehrin böyle güzel bir sergiye ev sahipliği yapması bizi de ayrıca memnun Döneceğiz. Bu kıymetli serginin düzenlenmesinde emekleri bulunan Sayın Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Taşkın'ın şahsında tüm Yıldız Holding ailesine, Sayın Bakanımız Hulusi Akar Bey'e, Sayın Valimize, Sayın Vekil katılımlarıyla onurlandıran Sayın Vekillerimize, büyükşehir belediye başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.