Havuç Topları Tarifi – Çay Yanı Tatlısı – Pratik Tatlı Tarifleri
Havuç topları tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin! Pratik hazırlığı ve lokum gibi yumuşacık dokusuyla enfes bir tatlı deneyimi sunan bu tarif, sofralarınıza lezzetli bir dokunuş yapacak. Tarifin detayları haberimizde…
Yeni bir tat keşfi yapmaya hazır mısınız? Havuç topları tarifi, çay yanında tatlı arayanlar için kusursuz bir seçenek! Pratik hazırlığı sayesinde zamanınızı minimumda kullanacak, aynı zamanda lokum gibi yumuşacık lezzetiyle damaklarınıza şölen yaşatacaksınız. İçindeki lezzet sırlarını keşfetmek için hemen mutfağa adım atın, çay saatlerinizi bu enfes tarifle taçlandırın!
İşte tarifimizin hazırlanışı;
-4 adet orta boy havuç
-1 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı tere yağ ya da margarin
-1 su bardağı çekilmiş fındık
-2 paket petibör bisküvi(ki gerektiği kadar kullanılacak)
Üzeri için; Hindistan cevizi
Yapılışı;
Havuçları rendeleyelim ve bir tencereye alıp ocağa koyalım üzerine şekeri ilave edelim ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştıralım işlem bitiminde margarini ekleyelim ve ocağı kapatalım ılınmasını bekleyelim sonrasında ılınan havuç harcını bir kaba alalım ve bisküvileri parçalar halinde yuvarlanabilecek ele yapışmayacak bir hal alana kadar harca katalım aynı zamanda çekilmiş fındıkları eklemeyi unutmayalım gerekli kıvamı aldıktan sonra elimizi ıslatarak küçük toplar haline getirelim ve Hindistan cevizine bulayalım Dilerseniz üzerlerine kürdan saplayıp sunum yapabilirsiniz
Fındık eklemeyebilirsiniz ama ekstra bir lezzet veriyor