Hayati bir sorun haline geldi – Çiftler zorda!

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aydın, boşanmanın hayati bir sorun haline geldiğini ve çiftlerin bu aşamada yaşadıkları zorlukların sebeplerini kaleme aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Hayati bir sorun haline geldi – Çiftler zorda!

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aydın, ‘Boşanmanın sağlıklısı olur mu?’ konu başlıklı köşe yazısında, boşanmanın hayati bir sorun haline geldiğini ve çiftlerin bu aşamada yaşadıkları zorlukların sebeplerini anlattı.

Hiçbir evliliğin boşanmak üzerine başlatılmadığını hatırlatan Aydın, her evliliğin bir hikâyesi olduğuna değindi. Akıllı telefon dünyasının uyaranlarının baskılarıyla, güzel başlayan hikayelerin kişisel arzu ve egolara dönüştüğünü ifade eden Aydın, ‘Huzurlu ve mutluluk hedefi birliktelikleri toksik bir hale geliyor’ dedi.

Hayati bir sorun haline geldi – Çiftler zorda!

Sevimsiz olsa da boşanma bir seçenektir diyen Aydın, sağlıklı boşanma için birkaç önemli adımdan bahsetti. Çiftlerin bedensel ve ruhsal sağlığının korunması, varsa, çocukların sağlıklı gelişimlerinin garanti altına alınması gerektiğini ifade eden Aydın, ‘Hem evlilik sırasında hem de boşanma aşamasında ve sonrasında iletişim, kriz yönetimi, sorun çözme, psikolojik iyi oluş gibi kritik alanlarda ne denli ciddi eksiklerimiz olduğu görülüyor. Boşanmaya ilişkin süreçlerde geçici ve yüzeysel sosyal medya aforizmalarıyla dalgalanan bireysel psikolojiler, aynı oranda inanç ve maneviyat gibi daha derinlikli yardımcı ve iyileştirici mekanizmalardan uzaklaşıyor. Evet, evlilik yaşı ilerlerken, evlilik süreleri kısalıyor’ dedi.

Prof. Dr. Hakan Aydın'ın köşe yazısını okumak için tıklayın...