Hayırsever Kayseri organ bağışında da hayırsever çıktı

Organ Bağışı Haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Meydanı'nda açtığı organ bağışı standına ilgi büyük oldu. 2 günde toplam 159 vatandaş organ bağışında bulundu.

Hayırsever Kayseri organ bağışında da hayırsever çıktı

İl Sağlık Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre Organ Bağışı nedeniyle açılan bağış standına iki gün içerisinde 159 vatandaşın organ bağışı yaptığı öğrenilirken Kayseri halkının da organ bağışı konusunda duyarlı olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili verilen bilgilerde vatandaşların söz konusu uygulamadan memnun olduklarını bildirdikleri belirtildi.

KAYSERİ’DE 1090 BAĞIŞÇI BULUNUYOR

Organ bağışları konusunda duyarlılık gösteren Kayseri’de toplam olarak ise 1090 organ bağışçısı bulunduğu kayıtlara geçti. Sağlık Bakanlığı Organ, Doku Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı’ndan elde edilen 2013 ile 2016 yılları arasında bağış yapan bağışçı sayısı bilgilerinde ise Kayseri’nin 1090 bağışçı ile iller arasında üst sıralarda yer aldığı görülürken, yurt genelindeki bağışçı sayısının ise toplam 209 bin 568 kişi olduğu paylaşıldı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ