Hazinenin Kayseri'den tek satılık arazisi Sarız'da

Kayseri'de hazineye ait arsa ve araziler içerisinde 5 arazinin satılık olduğu öğrenilirken, bu arazilerin hepsinin de Sarız'da yer aldığı ortaya çıktı.

Hazinenin Kayseri'den tek satılık arazisi Sarız'da

Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden elde edilen son bilgilere göre iller içerisinde Kayseri’nin 5 arazisinin satılık olduğu kayıtlara geçerken, bu arazilerin de ham toprak statüsünde ve imarsız  olmak üzere Sarız’da yer aldığı paylaşıldı. Arazilerin birinin 28 bin 112, diğerinin 6 bin 18, diğerinin, 16 bin 655, diğerinin 2 bin 233 ve bir diğerinin de bin 869 metrekare boyutunda olduğu bildirildi.
 
TÜRKİYE’DE 957 ADET TAŞINMAZ SATIŞTA
 
İhale ilanı yapılmış taşınmazların aktarıldığı bilgilerde Türkiye’de son olarak toplam 957 taşınmaz satışı bulunan hazine arazilerinde yurt genelinde ise toplam 41 ilde taşınmaz satışının ilanda olduğu belirlendi.  İller arasında en fazla taşınmazın bulunduğu il toplam 246 adet taşınmaz ile Gaziantep olurken, onu da sırası ile Konya ve Çorum takip etti. 
 
TAŞINMAZLARDAN KDV ALINMIYOR, TAKSİT İMKANI DA VAR
 
Milli Emlak’tan satışı yapılan taşınmazların satışından KDV alınmadığı, 2 yıl taksit imkanı bulunduğu ve 5 yıl emlak vergisi alınmadığı da verilen bilgiler arasında yer aldı. Bu kolaylıklar ile taşınmaz satışının teşvik edilmesinin hedeflendiği biliniyor. HABER: KAAN AKBAŞ