Hem belediyenin yerini işgal ediyorlar, hem de gerginlik çıkarıyorlar!

Uzunca bir süre tartışmalara konu olan Kayseri Hobi Bahçesi krizi sürüyor. Belediyenin yerini işgal eden bir grup Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi belediyenin önünde toplanarak eylem yaptı, gerginliğe sebep oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Hem belediyenin yerini işgal ediyorlar, hem de gerginlik çıkarıyorlar!

Kayseri Hobi Bahçesi konusunda mağdur edildiğini iddia eden bir grup Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanarak eylem yaptı. Eylem sırasından yaşanan gerginliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç rahatsızlanan bir vatandaşa müdahalede bulundu.

Hem belediyenin yerini işgal ediyorlar, hem de gerginlik çıkarıyorlar!

Kayseri’de hobi bahçesi sakinleri Kasım ayında yerlerini boşaltıp, yerlerini yeni sakinlerine verecek. Ancak buranın daha önceki sakinleri bahçeden çıkmamakta ısrarcı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi kura çekimi geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı.

Kurada hak kazanan vatandaşlar boş hobi bahçelerine otururken, dolu olan bahçeler ise Kasım ayında boşaltılıp, yeni sakinleri oturacak. Ancak hobi bahçesi sakinleri bahçeden çıkmamakta ısrarlı.

Sürekli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan hobi bahçesi sakinleri bugün yine toplandı. Hobi Bahçesi’nde hakları olduğunu belirten vatandaşlar arasında rahatsızlık geçirenler de oldu.

Yaşanan olaylara duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, dışarı çıkarak rahatsızlık geçiren vatandaşa müdahalede bulundu, mağdurların sorunlarını dinledi.

Eylem sırasında konuşan bir vatandaş ise şu ifadelerde bulundu, ‘Bize diyorlar ki yıkın gidin her tarafı. Nereye götüreceğiz biz bunları. Değil mi ama? Oralar bizim için terapi merkezi’

Konuyla ilgili yetkililerden bir açıklama gelmezken, Kayseri’de yaşanan Hobi Bahçesi’ne nasıl bir çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.