Herkes bu rakama hazır olsun : Dolar kurunda 4 lira iddiası geldi

Yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nın değer kaybı, yatırımcıları dolara yönlendirirken, dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar piyasaları hareketlendirdi. Kapalıçarşı'da dolar 34,13 TL seviyesinde işlem görürken, serbest piyasada ise 33,9930 TL'den alınıp 34,02 TL'den satılıyor. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, dolar kurunun yıl sonunda 38 TL seviyesine yükselebileceğini öngördü.

Herkes bu rakama hazır olsun : Dolar kurunda 4 lira iddiası geldi

Dolar kurundaki dalgalanmalar, yatırımcıların dolara olan ilgisini artırırken, piyasaları hareketlendirdi. Kapalıçarşı’da dolar 34,13 TL’den işlem görürken, Euro 38,11 TL, İngiliz Sterlini ise 45,03 TL seviyesinde bulunuyor. Yüksek enflasyon ve Türk Lirası’nın değer kaybı, yatırımcıları dolara yönlendirirken, piyasalardaki belirsizliklerin artmasına yol açıyor. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, dolar kurunun yıl sonunda 38 TL seviyesine ulaşabileceğini öngördü. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konferansında yaptığı açıklamalarda faiz indirimlerinin zamanlamasının mevcut verilere ve risk dengesine bağlı olarak belirleneceğini ifade etti.

Dolar, kritik bir eşiği geçerek değer kazandı. Kapalıçarşı'da doların fiyatı 34 TL'yi aştı ve Bankalararası piyasada da bu seviyenin üzerine çıktı.

Merkez Bankası’nın dolara müdahaleleri sınırlı bir şekilde devam ederken, dolara olan talep yeniden artış gösterdi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, faiz indiriminin Kasım ayında başlayacağını belirtti ve dolar kurunun yıl sonunda 38 TL seviyesine yükselebileceğini öngördü.

Yüksek enflasyon, Türk Lirası’nın negatif getiri sağlamasına neden olurken, yatırımcılar dolara yöneliyor. Artan talep ile serbest piyasada dolar 33,9930 TL’den alınıp, 34,02 TL’den satılıyor.

Diğer yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konferansında yaptığı konuşmada, bankanın 17-18 Eylül tarihlerindeki toplantısında faiz indirimine gitme olasılığını destekledi.

Powell, "Politika değişikliğinin zamanı geldi. Faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, mevcut verilere, gelişen görünüm ve risk dengesine bağlı olarak belirlenecek" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

DOLAR NE KADAR?

Kapalıçarşı'da dolar 34,13 TL, Euro 38,11 TL, İngiliz Sterlini 45,03 TL ve İsviçre Frangı 40,17 TL satış fiyatı ile yeni haftaya başladı.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.