Herkes hayrete düştü: Nafaka ödemek istemeyen adamdan şeytani plan

Jesse Kipf, ölü kayıt sistemini hackleyerek kendi ölüm belgesini düzenledi ve nafaka yükümlülüğünden kaçmayı planladı. Ancak bu plan, onu dolandırıcılık suçlamalarıyla 7 yıl hapis cezasına sürükledi.

Herkes hayrete düştü: Nafaka ödemek istemeyen adamdan şeytani plan

ABD'li Jesse Kipf, nafaka ödememek için ölü kayıt sistemini hackleyerek kendisini ölmüş gibi gösterdi. Bu dolandırıcılık girişimi onu 7 yıl hapis cezasına çarptırırken, olay tüm ülkede büyük yankı uyandırdı.

Eşler arasında boşanma aşamasında ödenecek olan nafaka çoğu zaman tartışma çıkarırken, ABD’de bir kişinin nafaka ödememek için yaptıkları pes dedirtti.

Jesse Kips isimli kişi, ölü kayıt sistemini hackledi ve başka bir eyaletteki doktorun kullanıcı adı ve şifresini çaldı. Sistemde kendisini ölmüş gibi gösterdi.

KENDİ ÖLÜM BELGESİNİ HAZIRLADI

Doktorun bilgilerini kullanarak Hawaii'deki ölü kayıt sistemine giriş yapan Kipf, ölüm belgesi hazırlayıp doktorun dijital imzasıyla belgeyi onayladı.

SİSTEMİ HACKLEDİ ÜZERİNE SATMAYI DENEDİ

Aynı zamanda başka eyaletlerdeki ölü kayıt sistemlerinimde hackleyen Kipf, bu ağlara erişim bilgilerini başkalarına satmaya da çalıştı.

Suçunu kabul eden Kipf, "dolandırıcılık ve ağır kimlik hırsızlığı" suçlarından yaklaşık 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kendini öldü gösteren Kipf, bunu çocuk nafakası yükümlülüklerinden kaçınmak için yaptığını ifade etti.