Hileli sucuktan sonra hileli mantı mı? Kayserililer üzgün…
Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürünleri ifşalamayı sürdürüyor. Hileli sucuktan sonra hileli mantıyı gören Kayserililer üzgün… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa listeleri Türkiye’de gıda güvenliği konusunun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor. Son olarak listede hileli sucuk sonrası hileli mantıyı gören Kayserililer şaşkınlığını gizleyemiyor. İşte detaylar…
Bakanlık, ekim ayında başlattığı taklit ve tağşiş yapılan gıda ürünleriyle ilgili duyurulara bir yenisini ekleyerek, pek çok restoran ve kasap işletmesini içeren yeni bir liste yayımladı. İşte o listeye dâhil olan işletmeler ve yapılan usulsüzlükler.
Karşıyaka Pide Fırını
Karaman’da faaliyet gösteren restoran ve online platformlar üzerinden etli ekmek satışı yapan işletmenin, etli ekmek harcında dana eti yerine kalp kullandığı tespit edildi.
Aspava Ocakbaşı Lokantası
Giresun’un Görele ilçesinde bulunan Aspava Ocakbaşı Lokantası, ızgara köfte ve adana kebap harcına kanatlı eti karıştırarak listeye dâhil oldu.
Öz Çardak Cafe
Bir başka Kâğıthane işletmesi olan Öz Çardak Cafe’de ise yapılan denetimlerde, kıymalı köy böreği içinde taşlık bulunduğu ortaya çıktı.
Mezitli Et-Balık
Mersin’in Mezitli ilçesinde bulunan Mezitli Et-Balık işletmesinde, müşterilere satılan kasap köfteleri ve adana kebap harcında yürek ve kalp eti kullanıldığı tespit edildi.
Ciğerci Xale Meheme
Diyarbakır’da bulunan restoranda adana kebap harcında sakatat ve kanatlı eti kullanıldığı ortaya çıktı.
Kayserililere hileli mantı şoku
İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan Elle Mantı Börek, ‘Kayseri mantısı’ adı altında kanatlı eti ve sakatat kullanmasıyla dikkat çekti. Mantı tüketicileri, artık sadece lezzet değil, aynı zamanda gıda güvenliği konusunda da daha dikkatli olmak zorunda.