Hızlı tren Kayseri'ye gelirse…

Kayseri'de yıllardır merakla beklenen hızlı tren hakkında birçok açıklama yapılırken, çoğu kez de bu proje için tarihler de verildi. Peki hızlı tren Kayseri'ye gelirse nasıl bir görüntü oluşturur? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hızlı tren Kayseri'ye gelirse…

Kayseri’nin uzun yıllardır heyecanla beklediği hızlı trenle ilgili çok kez tarihler verildi. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın 2028 yılında bitirileceğini belirtmişti. Peki, Erciyes’in eteklerinden Hızlı Tren geçse nasıl bir görüntü oluşurdu? Kayseri Medeniyeti adlı sayfanın konuyla ilgili yaptığı çalışma Kayserililer tarafından beğeni topladı.

Yapılan paylaşım,

‘Kayseri'nin bir türlü gerçekleşmeyen hayali: Hızlı Tren...
Peki, Erciyes'in eteklerinden Hızlı Tren geçse nasıl bir görüntü oluşurdu?
Sizin için bir çalışma yaptık.
Bakalım beğenecek misiniz?
İnşallah #Kayseri en kısa zamanda Hızlı Trene kavuşur...’

ifadeleriyle takipçilerin beğenisine sunuldu.

Hızlı tren projesi ne işe yarayacak?

Yerköy - Kayseri YHT Projesi ile 250 km/saat hızla, 142 km’lik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli karma (Yük-Yolcu) işletmecilik yapılması hedefleniyor.

YHT hattının devreye girmesiyle Yerköy-Kayseri mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3 buçuk saatte sağlanan ulaşım 1 saatin altına, Ankara - Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan ulaşım süresi 2 saate ve İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşmesi planlanıyor.  

Bu YHT hattı ile birlikte Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı ve Kayseri istasyonları arasında bir yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşınması da amaçlanıyor.

Projenin tamamlanmasıyla; yolcu ve yük taşımacılığında zaman tasarrufu; su kirliliği, hava kirliliği, gürültü kirliliğinin azalmasına, karayolu işletme giderlerinde azalmalar ile ülke ekonomisine büyük kazançların sağlanması bekleniyor.