'Hızlı tren sözü veren 7'nci Ulaştırma Bakanı olacaksınız'

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren çalışmalarının durumunu sordu. Kayserinin 13 yıldır YHT beklediğini belirten Arık, 'Sayın Bakan, Kayseri artık hak ettiği kamu yatırımlarını almak istiyor kandırılmak, aldatılmak istemiyor' dedi.

'Hızlı tren sözü veren 7'nci Ulaştırma Bakanı olacaksınız'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 3 yıl önce aynı komisyonda yaptığı konuşmayı hatırlatarak, Kayseri’ye verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsmail Adil Karaismailoğlu’nun Kayseri’ye YHT sözü veren 7. Bakan olduğunu ifade eden Arık, “Sayın Bakan, bundan tam üç yıl önce, 3 Kasım 2017 Cuma günü yine Plan ve Bütçe Komisyonunda dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Ahmet Arslan’a sordum. ‘Kayseri’ye on yıl önce söz verdiğiniz yüksek hızlı tren ne zaman gelecek? Ankara’dan yola çıkan kaplumbağa Kayseri’ye ulaştı ancak Kayseri’ye yüksek hızlı tren bir türlü gelmedi. Kayseri’ye yüksek hızlı tren ne zaman gelecek?’ diye sordum. Sayın Bakanın cevabı da aynen şöyle: ‘Kayıtlara geçmesi bakımından önemli; proje bitti, aralık ayı içerisinde yapım ihalesine çıkacağız, inşallah üç yıl içerisinde de bitirmiş olacağız.’ Sayın Bakan, aradan üç yıl geçti. Sayın Bakanın söylemine göre yüksek hızlı trene Kayserili çoktan binmiş olacaktı ama ortada ne tren var ne de atılan somut bir adım var. Sayın Bakan, Kayseri yüksek hızlı tren konusunda tam on üç yıldır iktidar tarafından kandırılıyor, aldatılıyor. Tam 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 6 Ulaştırma Bakanı, sayısız milletvekili Kayseri’ye yüksek hızlı tren sözünü verdi. Hafta sonu sizin de Kayseri’de olacağınızı öğrendik. Siz de yüksek hızlı tren sözü veren 7’nci Ulaştırma Bakanı olacaksınız” diye konuştu.

Felahiye’nin Göğdere yolunun 2018 yatırım programına alındığının söylendiğini ama 2020 yılının tamamlanmasına rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını belirten Arık, “Felahiye ilçemizin Göğdere yolu yılan hikâyesine döndü, bir türlü yapılmadı. Felahiye’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Vural Coşkun, Göğdere yolu için ‘Proje bitti, ihale tamamlandı 2018 yılının yatırım programına alındı.’ demişti. 2020 yılı bitiyor ortada yol yok, çalışma da yok ama Felahiye Belediye Başkanı Göğdere yolu için yerel yönet iciler ödül alıyor, güler misiniz ağlar mısınız? Sayın Bakan, Kayseri artık hak ettiği kamu yatırımlarını almak istiyor; kandırılmak, aldatılmak istemiyor” şeklinde konuştu.

Soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Kayseri Ankara YHT projesi ile ilgili olarak, Kayseri-Yerköy yüksek hızlı tren hattı etüt proje çalışmalarının tamamlandığını, proje dış finansmanlı olarak gerçekleştirilmek üzere yatırım programına edildiğini söyledi. Kurumsal Haber