Hostesliği Bıraktı, Kayseri'yi Kruvasanla Tanıştırdı

İstanbul'dan Kayseri'ye taşınan girişimci Tuba Akçin, 6 yıllık hosteslik kariyerini bırakarak kruvasan üretiminde adeta devrim yaptı. Üç günlük özel tarifleri ve organik malzemeleriyle dikkat çeken kruvasan fabrikası, kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesi bulunan Akçin, Kayseri'deki ticaret hayatında adından söz ettiriyor. Genç girişimciden gazetemize özel açıklamalar… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Hostesliği Bıraktı, Kayseri'yi Kruvasanla Tanıştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da doğup büyüyen ve aslen Karadenizli olan 31 yaşındaki girişimci Tuba Akçin, 6 yıldır yaptığı hosteslik kariyerini bırakarak Kayseri'ye yerleşti. Burada kurduğu kruvasan fabrikası ile kısa sürede dikkat çeken Akçin, İstanbul'da aldığı eğitimlerin ardından, Kayseri'de fark ettiği bir açık üzerine yoğunlaşarak, gezdiği ülkelerden esinlenip kendi kafesini açtı. Fabrikada ürettiği tüm kruvasanları ve kremaları bizzat kendisi hazırlayan girişimci Akçin, sosyal medyada da büyük bir takipçi kitlesine sahip. Kayseri'deki iş hayatında büyük başarılar elde eden girişimci, kruvasan üretimindeki titizliği ve özgün tarifleriyle tanınıyor. İstanbul'dan getirttiği özel tereyağları ile hazırladığı kruvasanlar, üç günlük bir süreçte tamamlanırken, Amerika'da aldığı dil eğitimi ve farklı alanlardaki iş deneyimleri ile donanımlı olan Akçin, Kayseri'de ticaret yapmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu belirtiyor. Şu an Kayseri'de tek başına ticaret hayatını sürdüren genç girişimci Akçin, kruvasan üretimindeki başarısının sırrını yetenek ve profesyonel ekipman kullanımı olarak açıklıyor.

Hostesliği Bıraktı, Kayseri'yi Kruvasanla Tanıştırdı

Akçin: ’Kayseri’deki açığı fark ettim’

Kruvasan fabrikasıyla ilgili eğitimler aldığını belirten Akçin, gazetemize yaptığı özel açıklamada, “31 yaşındayım doğma büyüme İstanbulluyum, aslen Karadenizliyim ama Karadeniz'le hiçbir bağımız yok. Üniversiteyi İstanbul'da okudum ve bütün ailem İstanbul'da. Hostesliği bırakıp Kayseri'ye yerleşerek ticarete atıldım diyebiliriz. Kruvasan fabrikasına yerleştikten sonra Kayseri'de bir açık fark ettim ve bununla ilgili İstanbul'da çalışıp eğitim aldım. Dört aylık bir süreçti” diye konuştu. 
İşte hostesliği bırakma sebebi;


Hostesliği bırakma sebebini açıklayan ve Kayseri'ye gelip gezdiği ülkelerden esinlenerek hosteslikten bu kafeyi açtığını anlatan Akçin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir buçuk sene oldu. Kruvasan fabrikasını açalı, hava yollarında da altı yıl uçuş hayatım oldu. Uçmayı çok seviyordum ama Kayseri'ye yerleştiğim için bu mesleği bırakmak zorunda kaldım. Çünkü Kayseri'den uçuş yapamıyorduk. Bu yüzden bıraktım. Bıraktıktan bir yıl sonra da kruvasan fabrikasıyla ilgili eğitimler alıp burayı açtım. Bu arada, fabrikadaki tüm kruvasan, ürünleri, kremaları, her şeyi ben yapıyorum. Sadece işletme sahibi değilim, mutfağın içinde yer alıyorum. Yeni gelenler genelde göremiyor çünkü imalathanede oluyorum. kruvasan hamurunu kendim sarıyorum, günde üç yüz-dört yüz tane kruvasan sarıyorum. Kremalar, böğürtlen soslar gibi her şeyi kendim yapıyorum. Kayseri'deki klasik işletmeler gibi sadece yatırımcı olmaktan çok işletmenin başında olup ürünleri kendim yaptığım için bu kadar tutulduğuna inanıyorum. İstanbul'dan gelip birçok ülke gördükten sonra Kayseri'de farklı bakış açıları gördüğüm için başarılı olduğuma inanıyorum. Şu anda da fabrikamızın Instagram hesabını ben yönetiyorum. Hiçbir şekilde bir reklamcı veya medya şirketiyle çalışmıyorum. Ona rağmen şu anda on beş bin organik takipçimiz var. Hiçbir takipçi satın alınmış değil. Bütün videolarımız çok güzel izleniyor.”

Hostesliği Bıraktı, Kayseri'yi Kruvasanla Tanıştırdı

Kayseri’yi çok sevdiğini söyleyen Tuba Akçin “Hosteslik çok güzeldi. Birçok dünya ülkesini gördüm, gezdim, farklı insanlarla tanıştım. Kayseri'ye gelmeden önce altı ay New York'taydım. Dil eğitimi için gitmiştim. Dil eğitiminden sonra direkt Kayseri'ye geldim, iki ay sonra. Ama Kayseri'yi çok sevdim” şeklinde konuştu. 
Genç girişimci Akçin, Kayseri’de ticaretle ilgili çok şey öğrendiğini aktararak, “Bu benim için büyük bir şans. Kayseri'de ticareti sürdürüyorum, bir kadın olarak. Şu anda çok seviliyorum. Herkes beni tanıyor ve bir nevi isim yaptım. Hiç kimsenin arkamdan kötü söz söylediğini duymadım, bu yüzden çok mutluyum ve Kayseri'de şubeleşmeyi düşünüyorum”
ifadelerini kullandı.