Hubbard'tan dikkat çeken bir deprem yorumu daha

Amerikalı Ünlü deprem uzmanı Dr. Judith Hubbard, Türkiye'de yaşanan depremler hakkında yine dikkat çeken bir açıklama yaptı. Hubbard, son zamanlarda Adana'da gerçekleşen artçı sarsıntılar üzerinde nasıl değerlendirmede bulundu? Detaylar, Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri Haberlerinde...

Hubbard'tan dikkat çeken bir deprem yorumu daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amerikalı Ünlü deprem uzmanı Dr. Judith Hubbard, yine bir Türkiye yorumuyla dikkat çekti. Hubbard, Kahramanmaraş depreminin ardından artçı sarsıntıların devam ettiğini belirterek, “Türkiye'de artçı sarsıntılar devam ediyor-ve onlarla birlikte olası tetiklenen depremlerle ilgili spekülasyonlar. Artçı sarsıntıların çoğu Göksun yakınlarında-kuzey kopmasının batı ucunda. Onlarla birlikte Adana'ya doğru olası bir depremin ulaştığına dair söylentiler geliyor.” dedi. 

Hubbard'tan dikkat çeken bir deprem yorumu daha
Hubbard, neotec.ginras.ruadresini kaynak göstererek, “Haritalanmış faylar, sw'yi artçı şoklar alanından uzatır, ancak doğrudan Adana'ya doğru değil-ve faylar genellikle düşük güven olarak kabul edilir. Kaynak:http://neotec.ginras.ru/index/mapbox/d atabase_map.html2/” diye konuştu. 
Küçük depremlerin büyük çoğunluğunu daha büyük depremler takip etmez vurgusu yapan Hubbard, ”Daha önce Adana yakınlarında daha büyük depremler olmuştu - en son 1998'de (M6.3). Ancak artçı şok paternleri normal kalır. Büyük depremlerin çoğunda ön şoklar yoktur; Küçük depremlerin büyük çoğunluğunu daha büyük depremler takip etmez.” şeklinde bilgi verdi.
Daha detaylı bilgi için kendisine özel bloğundan elde edileceğini aktaran Hubbard, “Şubat ayındaki artçı şoklar hakkında daha fazla bilgi edinmek için. adana için 6 deprem ve potansiyel risk, blog yazımı okuyun. Blogumun bağlantısını biyografimde bulabilirsiniz (Twitter bağlantıları sınırlar). Ve güncel kalmak için abone olmayı düşünün.”
Kayserili deprem araştırmacısı Feyza Biçer de, Hubbard’ın açıklamasını alıntı yaparak, “Biz aylardır anlatıyoruz, anlatamadık. Ama bir yabancı, buyurun bizim görüşlerimizi birebir yansıtıyor. İlla bir yabancının mı söylemesi gerekiyor?” diye düşündüren bir yorumda bulundu.

Hubbard'tan dikkat çeken bir deprem yorumu daha