Hulusi Akar'dan çarpıcı açıklamalar...
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, TBMM genel kurulunda AK Parti Grubu adına Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi üzerine konuşma gerçekleştirerek tezkereden Filistin'e birçok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, TBMM genel kurulunda AK Parti Grubu adına Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi üzerine konuşma gerçekleştirerek tezkereden Filistin'e birçok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akar, CHP'nin Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması ifadesinin çıkarılması çağrısına cevap vererek Filistin'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akar, ayrıca İncirlik Üssü'nün boşaltılması ile ilgili yapılan eleştirilere 'Komutan bir Türk Subayı.' dedi.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, DAEŞ terör örgütü ile mücadele için uluslararası kurulan komisyonda üye ülkelerin bir çok malzeme, liman ve hava sahası gibi alanlarda işbirliği yaptığını, bu koalisyondan dolayı bazı ülkelerin İncirlik'te yakıt ikmali yaptığını söyledi.
Akar tezkereye ilişkin, ''Daha önce kabul edilen ve 'evet' oyu verilen tezkerenin aynısını getirdik. Hiçbir değişiklik yok. Bu tutumunun nedeni, eğer bilgi eksikliği yoksa bir fitne fesatlık söz konusu. HDP kendisini zaten şartlandırmış ve tezkereye karşı çıkıyor ama CHP'de büyükelçilik yapmış biri çıkıp yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesinden bahsediyor. Bu iddiaların gerçekle hiç alakası yok. Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorlar.'' diye konuştu.
CHP'nin, tezkereden 'yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması' ifadesinin çıkarılması gerektiği yönündeki talebe cevap veren Akar, böyle bir adım atılırsa, koalisyondan çıkmak ve DEAŞ ile mücadeleden ayrılmak anlamına geldiğini vurguladı.
Milli Savunma Komisyon Başkanı Hulusi Akar, DEAŞ mücadelesiyle ilgili açıklama yaparak şunları kaydetti: 'Biz 4 bin 500 DEAŞ üyesini etkisiz hale getirdik. DEAŞ şüphesi nedeniyle 100 bin kişinin Türkiye'ye girmesini engelledik. Bunlardan 9 bin 500 kişiyi kendi ülkeleri itiraz etmelerine rağmen gönderdik. Bunu yapan bir Türkiye hakkında bile DEAŞ ile ilgili asılsız iddialar ortaya atılırken bir de kalkıp bu koalisyondan ayrılırsak ne olur? Bunu bir düşünsünler. Hem DEAŞ ile mücadele edeceksin hem de koalisyona üye ülkelerin askerlerine müsaade etmeyeceksin. Böyle bir şey olur mu? Yakıt ikmali veya buna benzer teknik nedenlerle gemi, uçak, helikopter gelebilir. Asla askerlerin gelip yerleşmesi gibi bir durum söz konusu değil.'
'İncirlik Üssü'nün komutanı bir Türk subaydır'
İncirlik Üssü'nün boşaltılmasına ilişkin yapılan eleştirileri anımsatan Akar, ABD ile ilişkilerin olduğunu, İncirlik'in Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkünde bir yer olduğunu belirtti.
Akar, Türk devletinin bayrağının İncirlik Üssü'nde dalgalandığını dile getirerek bütün faaliyetlerin üs komutanının emir ve bilgisi dahilinde yapıldığının altını çizdi.
İncirlik Üssü'nün komutanı da bir Türk subayı olduğunu vurgulayan Akar, "Ayrıca bizim de uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yabancı ülkelerde askerlerimiz var." dedi.
'Şiddetle Lanetliyoruz'
İsrail'in Gazze'ye uyguladığı saldırılar ile ilgili de konuşan Akar, "İsrail'in evrensel değerleri çiğneyerek fosfor bombası dahil savaş hukukuna aykırı eylemlerini de şiddetle lanetliyoruz." ifadesini kullandı.
Akar, "Dünya nüfusunun yüzde 75’ine tekabül eden toplam 137 ülkenin tanıdığı Filistin için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının ve Oslo Mutabakatı gibi çeşitli toplantılarda verilen taahhütlerin bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin artık gerçekleşmesi lazım. Bölgeye barış, huzur ve istikrar ancak bu şekilde gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.