Hulusi Akar'dan Eğitim Üzerine Tartışma Yaratan Sözlerine Yeni Bir Açıklama Daha

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, eğitim ile ilgili açıklamalarının sonuna kadar arkasında durarak, 'Allah'tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara, söyleyecek sözümüz yoktur' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Hulusi Akar'dan Eğitim Üzerine Tartışma Yaratan Sözlerine Yeni Bir Açıklama Daha

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir programda eğitimle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Akar, eğitim sisteminin amacına değinerek, "Eğitimin amacı ne? Eğitim bilgi değil arkadaşlar. Bilgi üniversitede oluyor, meslekte oluyor. Eğitimin amacı bir Allah korkusu, iki kuldan utanma” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, eğitim kavramına bakış açısı üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi.

Tartışmalar sürerken Akar, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yaparak son noktayı koydu. Paylaşımında, "Allah’tan korkmayanlara, kuldan utanmayanlara, söyleyecek sözümüz yoktur!" ifadelerini kullanan Akar, görüşlerinin arkasında durduğunu bir kez daha vurguladı.

Akar’ın sözleri, eğitim sistemi, değerler ve ahlak anlayışı üzerine farklı kesimlerden çeşitli tepkiler alırken, destekleyenler de oldu. Tartışmalar, Türkiye’de eğitimin sadece bilgiye dayalı mı olması gerektiği yoksa ahlaki ve manevi değerleri de mi içermesi gerektiği sorusunu gündeme getirdi.