Hurma Alırken Dikkat!
Ramazan ayının vazgeçilmesi, sofraların baş tacı hurmayı alırken neden dikkatli olmalıyız ve nelere dikkat etmeliyiz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…
Ramazan ayının ve ramazan sofralarının baş tacı hurma tezgâhlardaki yerini alırken, uzmanlarda vatandaşları uyarıyor. Hurma alırken dikkat edilmesini isteyen uzmanların ilk tavsiyesi hurmanın bayat olup olmadığını anlamaya yönelik oldu. Tezgâhlardaki yıkanmış hurmaların geçen senelerin ürünü olabileceğini bu yüzden de parlaklığı az olan kuru ürünlerin tercih edilmesi istendi. Uzmanlar ayrıca;
- Yenilecek adet belirlenerek yıkanıp tüketilmeli
- Lif oranı fazla olan ‘ medine’ hurması seçilmeli
- Hurmanın içi açık renk olmalı, koyu renk bozulma göstergesi
- Soğuk yerde muhafaza edilmeli
- Paketli ürünlerde etiket okunmalı, içeriğinde glikoz bulunmamalı tavsiyelerinde bulundular.
Hurmanın Faydaları;
Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini güçlendirir
C vitamini açısından zengindir
Magnezyum oranı yüksektir
Lif oranın yüksekliği kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur
Kansızlık, yorgunluk ve stres gibi sorunların giderilmesinde etkilidir.
Cildin nem dengesini korur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.
Sonuç olarak, hem yaş hem de kuru hurma, sağlık için oldukça faydalı bir besindir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, bağışıklık sisteminden beyin sağlığına, cilt sağlığından sindirim sistemine kadar birçok alanda olumlu etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle, hurmayı düzenli olarak tüketmek, genel sağlık durumunu olumlu yönde etkileyebilir.