Hürmetçi Sazlığı olayına Valilik ve Büyükşehir el attı!

Hürmetçi Sazlığı'nda yaşanan olayın ardından Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile doğaseverlerin vazgeçilmez destinasyonu olan bölgede yeniden çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Hürmetçi Sazlığı olayına Valilik ve Büyükşehir el attı!

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde, Hürmetçi Sazlığı'nda bir grup şahıs, bölgeyi ziyarete gelen ve yılkı atlarının fotoğraflarını çekmek isteyen bir aileden para talep ederek atlarla tehdit etmişti. Bu olayın ardından kent yetkilileri turizme kazandırılan bölgenin olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

H.Ö. ailesiyle birlikte İstanbul’dan Kayseri’ye geldi. Hürmetçi Sazlığı’ndaki yılkı atlarını görmeye giden aileden, atların sahibi olduklarını iddia ederek aileden para talep eden şahıslar, kendilerine küfür etti ve kırbaçla vurdu.

Olayın duyurulmasının ardından harekete geçen Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda; A.K. (55), B.K. (69), M.B.D. (19) ve O.K. yakalandı. ’

Tehdit’, ’kasten yaralama’, ’hakaret’ ve ’mala zarar verme’ suçlarından gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bölge Büyükşehir Belediyesi kontrolüne geçti!

Büyükşehir Belediyesi konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan, yılkı atlarının özgürlüğe koştuğu Hürmetçi Sazlığı’nın ziyaretçilerine daha kaliteli hizmet sunulması ve turizm alanında daha çok tanıtılması amacıyla çalışmalar yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilen İncesu ve Hacılar ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Hürmetçi Sazlığı, Kayseri Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve paydaşların yer aldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantı kapsamında, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile doğaseverlerin vazgeçilmez destinasyonu olan bölgede yeniden çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken, Erciyes Dağı’nın eteğinde yılkı atlarına ev sahipliği yapan turizmin merkezi Hürmetçi Sazlığı, yapılacak kaliteli hizmetlerle doğa tutkunlarının yine vazgeçilmez adresi olacak.