İbrahim Gökçek 'in cenazesi Sarız 'da mı defnedilecek?

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy 'un, İbrahim Gökçek 'in cenazesinin Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi 'nde defnedilmeyeceğini açıklamasının ardından, bazı sosyal medya gruplarında cenazenin Sarız ilçesinde defnedileceği iddiaları yayıldı.

İbrahim Gökçek    'in cenazesi Sarız    'da mı defnedilecek?

Kayseri 'de Grup Yorum ve terör örgütü DHKP-C sanığı İbrahim Gökçek 'in cenazesinin nerede defnedileceği konusu gündemde. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy 'un, Başakpınar 'da toplanan kalabalık önünde, şehrin yöneticileriyle yapılan istişare sonucunda Gökçek 'in cenazesinin burada defnedilmeyeceğini açıklamasının ardından, bazı sosyal medya gruplarında cenazenin Sarız* ilçesinde defnedileceği iddiaları yayıldı.

Facebook 'ta yaklaşık 18 bin üyeli 'Avşar Otağı ' adlı grupta söz konusu iddia; "Bu şerefsizin ne ölüsü ne dirisi ata diyarım Sarız 'a gömülemez. Bu böyle biline. Kıymetli vekilim İsmail Özdemir Bey 'i, kıymetli vekilim Baki Ersoy Bey 'i ve yerel yöneticilerin bu hassas konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz." sözleriyle paylaşıldı.

Ersoy ise Gökçek 'in nereye defnedileceğine dair açıklamanın yerel yöneticiler tarafından 9 Mayıs tarihinde yapılacağını ifade etmişti.

*Sarız ilçesi Kayseri il merkezinin doğusunda,123 km uzaklıkta; çok sayıda Avşar ve Alevi nüfusun yaşadığı 44 mahalleden oluşmaktadır.

Haber Merkezi