Dikkat çeken deprem açıklaması – Kayseri dâhil buralar 1. derece riskli!

Deprem uzmanı Serkan İçelli Yozgat, Sivas, Kayseri, Malatya, Tokat, Giresun, Erzincan illerini tek tek sayarak olası depreme dair ciddi uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dikkat çeken deprem açıklaması – Kayseri dâhil buralar 1. derece riskli!

Deprem uzmanı Serkan İçelli Yozgat, Sivas, Kayseri, Malatya, Tokat, Giresun, Erzincan illerini tek tek sayarak olası depreme dair ciddi uyarılarda bulundu. İçelli burada bulunan fayların kırmızı alarm verdiğini belirtti.

Sivas’ta meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından Deprem Uzmanı Serkan İçelli önemli açıklamalarda bulundu. İçelli, depremin ölü fay olarak nitelendirilen bir fay üzerinde gerçekleştiğini belirterek, ‘Hafik’ten İmranlı’ya kadar altmış iki kilometrelik bir kuvaterner fayımız var. Bu fayın çalışması durumunda yedilik deprem üretme ihtimali çok yüksektir’ dedi.

2 buçuk milyona yakın hareket etmeyen fayın varlığı üzerine açıklamalarda bulunan İçelli, buralara ölü fay olarak bakıldığını ancak inşaat projelerinin buraya yapılmasının oldukça tehlikeli olduğunu dile getirdi.

Sivas depreminin ardından yeniden bu açıklamalarını hatırlatan Deprem Uzmanı Serkan İçelli, ‘Sivas 20 km güneydoğuda ölü diye bildiğimiz bir kırığın üzerinde 4.1 deprem oldu. Yani demek ki neymiş ? Diri olabiliyormuş... Türkiye’nin her yeri 1.derece deprem bölgesidir. Videoyu izleyiniz. Geçmiş olsun’

İçelli Türkiye’nin 1. derece deprem bölgesi olarak adlandırılmasını ve çalışmaların da buna göre şekillenmesi gerektiğini de aktardı.

İçelli'nin konuya dair açıklaması,