İçli Köfte 'Hiçli Köfte' Oldu!
Ekonomik dalgalanmaların hüküm sürdüğü dönemde, içli köfte de bu zorlu süreçten nasibini aldı. İçli köfte et ve kıymaya gelen zamlardan sonra 'Hiçli Köfte' oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Ekonomik dalgalanmaların hüküm sürdüğü dönemde, içli köfte de bu zorlu süreçten nasibini aldı. İçli köfte et ve kıymaya gelen zamlardan sonra ‘Hiçli Köfte’ oldu.
Enflasyonun etkisiyle et ve kıyma fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Vatandaşlar, geleneksel lezzetlerle arasına mesafe koymak zorunda kalırken, et ve kıyma fiyatları gelen zamlardan sonra 400 TL’ye yaklaşırken, hatta bazı şehirlerde 400 TL’nin üstü fiyatlara satılıyor.
İçli köfte severleri, üzen bu maliyet artışları ve malzeme fiyatlarındaki yükselişle başa çıkmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Bu yöntemlerden biri de ‘Hiçli Köfte’ oldu. İçli köfte severler kıyma maliyetleri yüzünden, harcın içine kıyma koyamazken, bir sosyal medya kullanıcısının içli köfteyi içi boş bir şekilde kızartması gündem oldu.
Ekonomik belirsizliklerin devam ettiği bu süreçte, içli köfte severlerin yaşadığı bu değişim, sadece bir lezzet tercihi değil, aynı zamanda ekonomik gerçeklere uyum sağlama çabalarının bir yansıması olarak karşımıza çıktı. Vatandaşların bu yeni döneme nasıl adapte olacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.
İşte 'Hiçli Köftenin' tarifi;
Malzemeler;
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
Hazırlanışı;
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatıyoruz. Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 15 dk boyunca azar azar su ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra un ekleyerek 5 dk daha yoğuralım. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa hamurumuz tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç boş bırakılır ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.