İdam imzaları Meclis için yola çıktı

Kayseri'de bir süre önce başlattığı idamın yasalaşması için imza kampanyasında hedefinin de üzerinde imza toplayan Burhan Karamustafaoğlu, 12 bin imzayı posta yolu ile TBMM'ye gönderdi.

İdam imzaları Meclis için yola çıktı

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle vatana ihanet eden ve büyük suç işleyen insanların idamı ile bu gibi büyük suçlar için idamın yasalaşması isteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda imza kampanyası başlatan Karamustafaoğlu, hedefi olan 10 bin imzayı da aşarak 12 bin imzayı yaklaşık 1 haftalık bir sürede toplamayı başardı ve Meclis'e posta ile gönderdi.

Kendi gibi torunun da kampanyada imza topladığı Karamustafaoğlu, 'TBMM Başkanlığı'na' başlıklı ön yazısında "Sayın Başkanım, 75 yaşında, 1960 ihtilalinden bu yana ihtilallerin, darbelerin, ültimatomların ülkemize neler kaybettirdiğini fiilen yaşayan bir vatandaşım. 15 Temmuz vatanımızı istila hareketi üzerine, bir daha hiç kimse darbeye, ihtilale teşebbüs edemesin diye idam cezasının yeniden yasallaşması için bireysel olarak düzenlediğim imza kampanyası ile duyarlı 12.000 vatandaşımızın konu ile ilgili talebini arz ediyorum. Gereği için yüzce meclisimizin vekillerinin, asil vatandaşlarımızın isteğine bigane kalmayacağı ümidiyle saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.

Karamustafaoğlu, konuya ilişkin verdiği bilgilerde ise şunları paylaştı: "Bundan sonra bir daha hiç kimse ihtilale, ültimatoma, darbeye, istilaya teşebbüs edemesin diye vatanıma, istiklalime, milli irademe hiç kimse ihanet ve tecavüz etmesin sloganı ile başlattığım idama yasal düzenleme isteği ile ilgili hedefim olan 10 bin imzayı 12 bini aşarak insanımızın konuyla ilgili düşüncesine tercüman olduğumu düşünüyorum. Kurulacak idam sehpalarının gölgesi ihtilal ve darbe meraklılarının önünü kesebilir diye düşünüyorum. 1 haftalık kampanya ile idam talebini uygun bulan 12 bin duyarlı insanımızın isteğine vekillerimizin bigane kalmayacaklarını ümit ediyorum. 12 bin imzalı tespitimi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na posta ile gönderdim. Hayırlı olsun”. HABER: KAAN AKBAŞ