İdam Meclis'in Takdirinde

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Gül, idam konusu ile ilgili olarak 'İdam Meclis'in takdirinde olan bir konu' dedi.

İdam Meclis'in Takdirinde

Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarına ilişkin bazı önemli satır başları şunlar oldu;
 
"(Diyarbakır'da nöbet tutan annelerin sesi) Çok onurlu bir sestir, bu çığlık asla kesilemeyecektir. Esasen Diyarbakır’daki evlatlar bizim evlatlarımızdır onların dağa değil, okula gitmesi için her türlü desteği vereceğiz. Annelerin, o çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Diyarbakırlı, Vanlı genç bizim gencimiz. Onları terör örgütünün kucağına değil, öğretmenlerin müşfik kollarında görmek istiyoruz bu konuda yanlarında olacağız."
 
"Diyarbakır’da anneler çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyorlar, az önce de söylediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti, çocuklarına sahip çıkmaya devam edecektir. Diyarbakır’daki annelerin çocukları hepimizin çocuklarıdır. Önümüzdeki hafta okul başlayacak. Koltuğunun altında kitap olması gereken çocukların koltuğunun altına silah verenlerle mücadele kararlılıkla devam edecektir"
 
"FETÖ’yle mücadeledeki kararlılık zafiyete düşmeksizin devam edecektir. Bu mücadelede de elbette suçluyla suçsuzun ayırt edilmesi, kuruyla yaşın ayırt edilmesi milletimizin beklentisi de bu konuda daha iyi gelişmelerin olacağına inanıyoruz."
 
"Bu adli yılda hakim ve savcıların önünden geçen dosya sayısı 9 milyondur."
 
”FETÖ elebaşının iadesi konusunda ABD tarafından somut bir adım atılmadı. Biz tüm belgeleri ilettik.”
 
”Nafaka konusunda temel kadının mağdur olmamasıdır. Bizim görüşümüz kadını mağdur etmeden bir süre verilmesi.”
 
”İnfaz süreleri ile ilgili teknik çalışmalarımızı tamamladık. Meclisin gündeminde ilk sıralarda olacak.”
 
”Meclise gelecek ilk pakette soruşturma aşamasında tutukluluk için üst sınır konusu olacak. Terör suçlarının süresi diğerlerinden daha uzun olacak.” HABER: İHA