İflas eden giyim devi tüm mağazalarını kapattı!

Tekstil ve perakende sektöründe yaşanan büyük krizli iflas eden ünlü giyim devi tüm mağazalarını kapattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İflas eden giyim devi tüm mağazalarını kapattı!

Tekstil ve perakende sektöründe yaşanan büyük kriz işçi çıkarmalarına, mağaza kapatmalarına hatta iflas etmelerine kadar gidiyor. Son olarak iflas eden ünlü giyim devinin tüm mağazalarını kapatması herkesi şok etti. Dünyadan gelişmeler Kayseri Anadolu Haber’de…

Ekonomim’de yer alan habere göre; özellikle 2020 yılındaki pandemi sonrasında bir türlü kendine gelemeyen perakende ve giyim sektörü, aradan geçen 4 yıla rağmen yeni iflaslar açıklamaya devam ediyor. Bu çerçevede daha önce ‘JC Penney, Neiman Marcus, Lord & Taylor ve Stein Mart’ dev markalar iflasını açıklamıştı. Şimdi de bir başka giyim devi iflas eden firmaların arasına katıldı.
2020’de pandemi nedeniyle iflas başvurusunda bulunan giyim perakendecilerinin listesi uzundu. 11. Bölüm başvurusunda bulunan ve mağazalarını kapatan şirketler arasında Brooks Brothers, New York & Company, Men’s Wearhouse ve Jos. A. Banks’ın ana şirketi Tailored Brands ve J. Crew vardı.

Daha yakın bir zamanda, alışveriş merkezlerinde gençlere yönelik giyim ürünleri satan Rue 21 adlı perakendeci, Mayıs ayında 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunarak ülke çapındaki 540 mağazasının tamamını kapattı.

İnsanların evden çalışmasıyla ofis kıyafetlerine olan talebin azalmasına ek olarak, sektör artan işçilik ve malzeme maliyetlerinden de zarar gördü. Çoğu giyim üreticisi 2022’de maliyetleri artıran, geliri azaltan ve likiditeyi düşüren bir pamuk fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı.

İflas eden giyim devi tüm mağazalarını kapattı!

28 mağazasının tamamını kapattılar

Thestreet.com sitesinde aktarılan habere göre, Ve şimdi, marka yönetim şirketi Iconix International ve tasfiye memuru Hilco Consumer-Retail Group’un Delta Apparel iflas davasında perakendecinin satın alınmasını tamamlamasının ardından, sıkıntı çeken gündelik giyim zinciri Salt Life, 10 eyaletteki 28 mağazasını tasfiye edecek ve kapatacak, şirketler 24 Eylül’de yaptıkları açıklamada bunu söyledi.

e-Ticaret yeni modelleri olacak

Iconix ve Hilco, tasfiyenin tamamlanmasının ardından Salt Life markasını toptan ve e-ticaret iş modeline dönüştürmeyi planlıyor.

2003 yılında Florida’nın Jacksonville Beach kentinde kurulan Salt Life, Yargıç Laurie Selber Silverstein’ın 16 Eylül’de Delaware Bölge ABD İflas Mahkemesi’nde Iconix ve Hilco’nun perakende zincirini satın almasını onaylayan kararı imzalamasından dört gün sonra, 20 Eylül’de mağazalarında tasfiye satışlarına başladı.