İftar sofraları gerçek sahiplerine

Lüks iftar sofraları yerini daha mütevazi sofralara bıraktı. Özellikle belediyeler bu anlamda başı çekiyor. En önemlisi iftar sofralarının gerçek sahiplerine kurulması da vatandaşın takdirini aldı.

İftar sofraları gerçek sahiplerine

Mütevazi Ramazan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kurulan lüks iftarlar konusundaki uyarısına Kayseri’de de riayet ediliyor. Kayseri’nin önde gelen simaları iftarını, lüks sofralar yerine halk ile yapıyor.

Erdoğan lüks iftarlara karşı uyarmıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kurulan lüks iftarlar konusunda uyararak, "5 yıldızlı otellerde lüks iftarlar falan onlar Ramazan ayının idrakine varamamak demektir. Ramazan asla zenginlerin birbirlerini en lüks sofralarda ağırladığı bir ay değildir. Tam tersine Ramazan bu sofraların esas sahiplerine, asıl hak edenlerine açılması gereken bir aydır" demiş, partililerini uyarmıştı.

Vatandaşla iç içe

Kayseri’de de, lüks iftarlar yerini siyasilerin vatandaşlarla iç içe olabildiği iftar sofralarına bıraktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Ramazan ayının başından beri iftarını ve teravih namazını vatandaşlarla kılmaya özen gösterirken, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise iftarını gençlerle yaptı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da iftarını “İlk Orucum, İlk İftarım” adıyla düzenlediği Ramazan etkinliği ile birçok çocuk ve ailesiyle yaptı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da her gün yardıma muhtaç, yaşlı, hasta ve yolda kalanlara yönelik bin paketlik iftariyelik dağıtımında bulunuyor.

Haber Merkezi