İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

Bugün sizlerle yapılışı en kolay ve en lezzetli olan kurabiyelerden biri olan ve iftar sonrası çay yanında rahatlıkla yiyebileceğiniz bir kurabiye tarifi paylaşacağız. Üstelik bu kurabiyeyi herkes yapabilir çünkü kurabiyenin oldu olmadı diye bir derdi yok. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

İftardan sonra rahatlıkla çay ve kahve yanında keyifle tüketecekleri Perişan kurabiye akşam vakti az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, az malzemeyle yapılabiliyor olmasının yanı sıra iftardan sonra da çayın yanında rahatlıkla tüketebileceğiniz gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kurabiye hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek iftardan sonraki zamanınızı daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve ve çay yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. Tarifin detayları aşağıdaki gibidir.

İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

Malzemeler

Yarım Çay Bardağı sıvıyağ

1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)

3 su bardağı civarı un

İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

1 yumurta

125 gr tereyağı

1 küçük kase fındık, ceviz, badem, kuru üzüm, incir, kuru kayısı

Hazırlanışı

Karıştırma kabının içerisine tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıyoruz. Sonrasında pudra şekerini ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.

Sonra bir su bardağı un, kabartma tozu koyuyoruz. Hamurumuzun kıvamına göre azar azar un ekliyoruz, ele yapışmayan bir hamurumuz olacak. Kurabiye hamurumuzu yoğurduk. Şimdi ise küçük bir kase fındık, ceviz ekliyoruz. Bu iç malzemesini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

Bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Sonrasında parçalar kopartıp direkt tepsiye koyuyoruz. Şekil vermiyoruz. Perişan kurabiyenin özelliği bu.

İftardan sonra az malzemeli şipşak kurabiye tarifi - Perişan Kurabiye

Bu ölçülerden bir tepsi bir tane de küçük tepsi kurabiye çıkıyor. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişireceğiz. Artık servise hazır, afiyet olsun!