İkinci telefon yasağı başlıyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci telefon yasağının başlayacağı açıklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

İkinci telefon yasağı başlıyor!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeye göre Türkiye’ye kayıtsız şekilde sokulan telefonlar engellenecek. Yurt dışından ülkemize gelen vatandaşların yanındaki ikinci telefonunu hiçbir şekilde Türkiye’ye alınmayacak.

Türkiye’ye gelen vatandaşlar gümrük vergisinden muaf olarak 3 yılda 1 adetle sınırlı olmak üzere cep telefonu yanına alabiliyor. İkinci veya daha fazla telefonda ise gümrük vergisini ödeyerek telefonu ülkemize getirebiliyordu.  Ancak Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yeni düzenlemede ise ikinci telefon için gümrük vergisi ödenerek dahi ülkemize sokulmasına izin verilmeyecek. İkinci veya daha fazla telefona gümrük tarafından el konulacak.

El konulan telefonlar 3 aya kadar gümrük ambarında bekletilecek. Kişi yeniden yurt dışına çıktığında telefonu gümrükten alabilecek. 3 aydan daha uzun süre bekleyen telefonlara ne olacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

Bakanlık tarafından yeni düzenleme hakkında henüz detaylı bilgi paylaşılmadı. Taslak çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlemenin detayları ortaya çıkacak.