İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan açıklama ! 65 yaş üstü düğün yasağı var mı?.

Koronavirüs sürecinde düğünlere uygulanan geçici yasak normalleşme süreci sonrasında kaldırılmıştı. 65 yaş üstü vatandaşlar salgın sırasında en riskli grup arasında yer alıyor. Son bir kaç gündür vaka sayısının artması sonrasında Kayseri'de 65 yaş üstü için yeni kararlar alındı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan açıklama ! 65 yaş üstü düğün yasağı var mı?.

Kayseri İl Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı açıklamada, 65 yaş ve üzeri vatandaşların düğün, kına,nişan, nikah, mevlit, sünnet merasimi, vb. gibi toplu etkinliklere 1. derece akraba haricinde 65 yaş ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmemesine kararlaştırdı. 

Diğer yandan 65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarını sadece sabah 10:00’dan, akşam 17:00’a kadar kullanabilmelerine, günün diğer saatlerinde ise toplu taşıma araçlarını kullanmalarının sınırlandırılmasına, 

65 yaş ve üzeri vatandaşların Pazar, AVM, Sosyete Pazarı vb . gibi toplu alışveriş mekanlarına girişlerinin sınırlandırılmasına, bu tip mekanlardan temin etmek istedikleri ihtiyaçları konusunda Vefa Destek Gruplarınca gerekli desteğin sağlanmasına,

Piknik ve mesire alanlarından sadece aynı hanede yaşayan aile mensuplarının bir arada bulunmak suretiyle istifade edebilmelerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ise sadece eşleri, çocukları ve torunları ile bir arada bulunmak kaydıyla bu tip alanlardan istifade edebilmelerine karar verildi.
Haber Merkezi