İl Su Yönetimi Koordinasyon toplantısı Vali Düzgün'ün başkanlığında yapıld

Kayseri İl Su Yönetimi Koordinasyonu Kurulu Toplantısı Vali Orhan Düzgün'ün başkanlığında yapıldı.

İl Su Yönetimi Koordinasyon toplantısı Vali Düzgün'ün başkanlığında yapıld

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, DSİ 12. Bölge Müdürü Hayrullah Çoşkun, Bölge Müdür Yardımcıları ile Kayseri İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunda yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, suyun hayatımızda çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “Bazı kıymetlerin varlığını ancak yokluğu ortaya çıktığı zaman hissediyoruz, su da bunlardan birisi” dedi.

Daha önceki toplantılarda su yönetimi kapsamında yapılması gerekenler hakkında kararlar aldıklarını hatırlatan Vali Düzgün, şunları söyledi:
“Başta Belediyelerimiz olmak üzere dere yataklarının temizliği ve menfezlerin açık bulundurulması konusunda gerekli tedbirleri alacaklardır. İl olarak bu konuda çok ciddi bir sıkıntımız yok. Ama İlimizde de zaman zaman ani yağışlardan kaynaklanan felaketler, bazı evlere su basması sonucu ölümle sonuçlanmasa bile bazı maddi hasarların olduğu olaylarla karşılaşıyoruz. İlimiz Kızılırmak ve Seyhan havzalari üzerinde yer alıyor. Havza yönetimi konusunda Orman ve Su işleri Bakanlığımızın yeni bir çalışması oldu. Bu iki havza içerisinde de suyun yönetimi konusunda da geçtiğimiz ay Samsun’da Kızılırmak Havza Yönetimi olarak bir araya geldik. Bu toplantılarda kaynakların doğuşundan denize dökülüşüne kadar geçen coğrafya üzerinde alınması gereken tedbirler ile suyun kalitesinin korunması, içme suyumuzun sağlıklı bir şekilde temin edilmesi ve taşkınlardan ve sel afetlerinden korunmak için alınması gereken tedbirler ele alınacak.”

DSİ 12. Bölge Müdürü Hayrullah Çoşkun ise yaptığı sunumunda; Taşkın Mevzuatı ve Başbakanlık Taşkın Genelgelerini, DSİ Taşkın Islah Projeleri hakkında bilgiler vererek, içme ve kullanma su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalarını anlattı.

Konuşmaların ardından İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.