İlber Ortaylı'dan Sıra Dışı Kayserili Değerlendirmesi!

Türkiye'nin en ünlü tarihçisi olarak bilinen Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Kayserilililer ve Kayseri ile ilgili yaptığı değerlendirmeler gündem oldu. Detaylar haberimizde…

İlber Ortaylı'dan Sıra Dışı Kayserili Değerlendirmesi!

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli bilim adamlarından biri olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Kayseri ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Ortaylı’nın Kayseri ve Kayserililler ile ilgili yaptığı sıra dışı değerlendirmeler gündem oldu.
Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı geçtiğimiz gün yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bir süre tedavi göreceği açıklanan Prof. Dr. İlber Ortaylı, sevenlerini korkuturken, sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı. 
Prof. Dr. Ortaylı’nın hastaneye kaldırıldığı haberlerinin medyaya yer alması üzerine, sosyal medyada da en çok aranan isimlerden biri oldu. Bu arada Ortaylı’nın Habertürk TV’de Fatih Altaylı ile yaptığı Teke Tek programında Kayseri ve Kayserililer ile ilgili yaptığı açıklamalar da yeniden gündem oldu.

İşte Prof. Dr. Ortaylı’nın Kayseri ile ilgili açıklamaları:

'Kayseri gelir ortalaması yüksek bir şehirdir, dinamik bir şehirdir. Etraftaki şehirler ve vilayetlere göre fevkalade yüksek bağış miktarı vardır. Kayseri’de hükümet ne sağlık ocağı açar ne mektep. Bunların hepsini Kayserililer yapar. Adam Almanya’da biraz para kazanmıştır, köyüne sağlık ocağıyla birlikte Mercedes marka ambülâns yollar. Daha da enteresan olanı, Kayseri şehri kültürel faaliyetler, bakımından çok zengindir. Topaltıydı, kitap basımıydı. Mesela Bernard Lewis’in The Political Language of Islam adlı kitabı ilk olarak Kayseri’de çevrilmiştir.'