İletişim Fakültesi'nde 11. dönem mezuniyet coşkusu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi, 11. dönem mezunlarını verdi. Törende, salonu dolduran öğrenci, öğretim üyesi ve öğrenci velileri tarafından büyük coşku yaşandı.

İletişim Fakültesi'nde 11. dönem mezuniyet coşkusu

400 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
 
ERÜ İletişim Fakültesi’nde üç bölümden toplam 400 öğrenci mezun oldu. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve veli katıldı.
 
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ yaparken, öğüt ağırlıklı konuşmasında şunları paylaştı; “Sevgili mezunlarımız, sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda iş hayatına uğurluyoruz. Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri eğitim aldığınız alanda başarılı bir uzman, güzel işler başarmış, mutlu ve huzurlu yaşam süren bireyler olarak görmenin gururu bizlere yeter. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında İletişim Fakültesi ailesi olarak sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”
 
Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven de konuşmasında, mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şunları aktardı; “Değerli gençler, bu milletin bu vatanın geleceği sizlersiniz. Bizler bir noktaya kadar getirdik, götürebileceğimiz kadar da götüreceğiz. Fakat bundan sonraki nesiller, bu ülkeyi daha ilerki hedeflere taşıyacaklar. Büyük Türkiye’yi sizler kuracaksınız. Ben hepinizden ümitliyim. İyi bir okuldan mezun oldunuz ve iyi bilgilerle donatıldınız. Hepinizle gurur duyduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hocalarınıza ve sizleri yetiştiren ailelerinize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” 
 
FAKÜLTEDE DERECEYE GİRENLERE PLAKETLERİ VERİLDİ
 
Konuşmaları ardından bütün öğrencilerle birlikte fakültede dereceye giren öğrencilere de plaket ve hediyeleri takdim edildi. Rektör Güven ve dekan Akdağ’dan plaketlerini alan öğrencilerden Reyhan Bilgin fakülte birincisi, İbrahim Özören fakülte ikincisi ve Süleyman Kaçmaz ile Akın Demiryürek ise fakülte üçüncüleri oldu.
 
40 YAŞINDAKİ GAZETECİ KENDİ BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDU
 
Mezuniyet töreninin en renkli öğrencisi ise 21 yıllık gazeteci olan 40 yaşındaki iki çocuk babası Erkinbeğ Uygurtürk oldu. Uygurtürk, gazetecilerin alaylı olmasının yanında mektepli olması gerektiğine de inandığı için sahip olduğu mesleğin bölümünü okuduğunu ifade ederek faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Mezuniyet töreni mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasının ardından sonlandı. HABER: KAAN AKBAŞ